Sitruunainen lohipiirakka
4
Annosta1
hourLohipiirakka jossa maistuu lohen lisäksi sitruuna ja tilli. Tämä sopii ateriaksi tai vaikka kahvipöytään.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- pohja naisen annos
50 g kevyt juustoa (5%) esim. Polar
40 g mantelijauhoa
1 dl pofiberia
200 g rahka-jogurttia
1/2 tl suolaa
öljyä vuoan voiteluun
- täyte naisen annos
2 kananmunaa
200 g turkkilaista jogurttia
100 g lämmisavulohta
tl sitruunankuoriraastetta
1/2 sitruunan mehu
mustapippuria ja suolaa
1/2 dl tilliä silputtuna
2 kevätsipulinvartta
- pohja miehen annos
75 g kevyt juustoa (5%) esim. Polar
60 g mantelijauhoa
1 1/2 dl pofiberia
300 g rahka-jogurttia
2/3 tl suolaa
öjyä vuoan voiteluun
- täyte miehen annos
3 kananmunaa
300 g turkkilaista jogurttia
140 g lämmisavulohta
2 tl sitruunankuoriraastetta
1/2 sitruunan mehu
mustapippuria ja suolaa
2/3 dl tilliä silputtuna
3 kevätsipulinvartta
Ohjeet
- Valmista ensin pohja. Raasta juusto.
- Sekoita juustoraaste, mantelijauho, pofiber ja suola.
- Lisää joukkoon rahka-jogurtti. Sekoita hyvin.
- Voitele piirakkavavuoka (halkaisija 24-26 cm) öljyllä.
- Taputtele taikina vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia 200 asteessa.
- Valmista täyte. Silppua kevätsipuli ja tilli.
- Paloittele lohi. Sekoita kaikki täytteen aineet sekaisin.
- Kaada täyte pohjan päälle.
- Paista 200 asteessa keskitasolla noin 20-30 minuuttia, niin että piirakka on hyytynyt ja hieman ruskistunut.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa piirakasta.