Sitruunainen lohipiirakka

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

1

hour 

Lohipiirakka jossa maistuu lohen lisäksi sitruuna ja tilli. Tämä sopii ateriaksi tai vaikka kahvipöytään.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • pohja naisen annos
  • 50 g kevyt juustoa (5%) esim. Polar

  • 40 g mantelijauhoa

  • 1 dl pofiberia

  • 200 g rahka-jogurttia

  • 1/2 tl suolaa

  • öljyä vuoan voiteluun

  • täyte naisen annos
  • 2 kananmunaa

  • 200 g turkkilaista jogurttia

  • 100 g lämmisavulohta

  • tl sitruunankuoriraastetta

  • 1/2 sitruunan mehu

  • mustapippuria ja suolaa

  • 1/2 dl tilliä silputtuna

  • 2 kevätsipulinvartta

  • pohja miehen annos
  • 75 g kevyt juustoa (5%) esim. Polar

  • 60 g mantelijauhoa

  • 1 1/2 dl pofiberia

  • 300 g rahka-jogurttia

  • 2/3 tl suolaa

  • öjyä vuoan voiteluun

  • täyte miehen annos
  • 3 kananmunaa

  • 300 g turkkilaista jogurttia

  • 140 g lämmisavulohta

  • 2 tl sitruunankuoriraastetta

  • 1/2 sitruunan mehu

  • mustapippuria ja suolaa

  • 2/3 dl tilliä silputtuna

  • 3 kevätsipulinvartta

Ohjeet

  • Valmista ensin pohja. Raasta juusto.
  • Sekoita juustoraaste, mantelijauho, pofiber ja suola.
  • Lisää joukkoon rahka-jogurtti. Sekoita hyvin.
  • Voitele piirakkavavuoka (halkaisija 24-26 cm) öljyllä.
  • Taputtele taikina vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia 200 asteessa.
  • Valmista täyte. Silppua kevätsipuli ja tilli.
  • Paloittele lohi. Sekoita kaikki täytteen aineet sekaisin.
  • Kaada täyte pohjan päälle.
  • Paista 200 asteessa keskitasolla noin 20-30 minuuttia, niin että piirakka on hyytynyt ja hieman ruskistunut.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa piirakasta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!