Paahdettu kikhernesalaatti

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

45

minutes


Ihanan rapsakat paahdetut kikherneet yhdistyvä maukkaisiin vihanneksiin tässä lämpimässä salaatissa. Herkullisuuden salaisuus piilee siinä, miten salaatti maustetaan. Se nimittäin tehdään vasta, kun kasvikset ovat kypsyneet.
Helppo vinegretti sekoitetaan sitruunamehusta, kokojyväsinapista ja öljystä. Kastike toimii kuin jälkimarinadi, sillä se imeytyy tehokkaasti kasvisten paahtuneeseen pintaan.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 1 prk (à 290 g) käyttövalmiita kikherneitä

  • 200 g ohuita vihreitä papuja (pakaste)

  • 2 porkkanaa

  • 2 paprikaa

  • 200 g salaattijuustoa (3%)

  • 35 g oliiveja

  • 1/2 kiinankaali

  • 20 g oliiviöljyä

  • suolaa

  • Päälle tuoretta korianteria

  • sitruuna-sinappivinegretti naisen annos
  • 1/2 dl sitruunamehua

  • 20 g oliiviöljyä

  • 2 rkl dijontäysjyväsinappia

  • 2 tl hunajaa

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/4 tl mustapippuria

  • miehen annos
  • 1 prk (à 290 g) käyttövalmiita kikherneitä

  • 200 g ohuita vihreitä papuja (pakaste)

  • 3 porkkanaa

  • 2 paprikaa

  • 350 g salaattijuustoa (3%)

  • 50 g oliiveja

  • 1/2 kiinankaali

  • 30 g oliiviöljyä

  • suolaa

  • Päälle tuoretta korianteria

  • sitruuna-sinappivinegretti naisen annos
  • 2/3 dl sitruunamehua

  • 30 g oliiviöljyä

  • 3 rkl dijontäysjyväsinappia

  • 3 tl hunajaa

  • 2/3 tl suolaa

  • 1/3 tl mustapippuria

Ohjeet

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Huuhtele kikherneet siivilässä kylmällä vedellä. Valuta huolellisesti ja kippaa hetkeksi puhtaalle keittiöpyyhkeelle kuivumaan.
  • Leikkaa porkkanat ja paprikat reiluiksi suupaloiksi. Nosta kikherneet ja paprikat, porkkanat ja jäiset pavut leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta seos oliiviöljyllä ja suolalla. Paahda uunissa 20 minuuttia. Lisää päälle vielä lohkottu kiinankaali, oliivit ja salaattijuusto.
  • Paista vielä 10 minuuttia tai kunnes kikherneet ovat rapeita ja kasvikset kauniin ruskeiksi paahtuneita.
  • Tee kastike. Sekoita kastikkeen aineet kulhossa ja tasaiseksi.
  • Sekoita kastike salaatin joukkoon.
  • Syö tällä aterialla 1/3 osa salaatista.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!