Korealainen lihakastike, rapea valkosipuli-chiliöljy ja kevätsipulisalaatti
3
Annosta1
hour20
minutes
Korealaisen lihakastikkeen kanssa tehdä ihanaa kevätsipulisalaattia. Salaattia varten valmistamme rapeaa valkosipuli-chiliöljyä. Kastiketta valmistuu kerralla vähän enemmän ja sitä voi käyttää vaikka salaatinkastikkeena. Tätä kannattaa kokeilla!
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
300 g naudalihasuikaleita tai 120 g soijasuikaleita
10 g öljyä
1 sipuli
200 g ruokakermaa (10%)
2 rkl soijakastiketta
1-2 rkl Gochujang-chilitahnaa (tai punaista currytahnaa)
ruohosipulia hienonnettuna
- kasvissose naisen annos
1/2 kukkakaali
2 porkkanaa
10 g seesaminsiemenöljyä
suolaa
- rapea valkosipuli-chiliöljy (tästä riittää useampaan ruokailuun)
60 g rypsiöljyä
8 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli tai salottisipuli
1/4-1/2 dl chilihiutaleita
20 seesamiöljyä
20 g seesaminsiemeniä
2 tl hunajaa
ripaus suolaa
- korealainen kevätsipulisalaatti sama annos miehille ja naisille
100 g kevätsipulia
2 rkl rapeaa valkosipuli-chiliöljyä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
- miehen annos
450 g naudalihasuikaleita tai 180 g soijasuikaleita
15 g öljyä
1 sipuli
400 g ruokakermaa (10%)
2 1/2 rkl soijakastiketta
2 rkl Gochujang-chilitahnaa (tai punaista currytahnaa)
ruohosipulia hienonnettuna
- kasvissose miehen annos
2/3 kukkakaali
3 porkkanaa
15 g seesaminsiemenöljyä
suolaa
Ohjeet
- Valmista ensin rapea valkosipuli-chiliöljy: Hienonna valkosipulit ja sipuli.
- Kuumenna öljy pannulla miedolla lämmöllä. Lisää valkosipulit, sipulit ja chilihiutaleet. Hauduta välillä sekoitellen noin 30 minuuttia tai kunnes valkosipulit ovat rapeita ja öljy muuttunut punaiseksi. Malta mielesi lämmön kanssa, liian kuuma öljy polttaa sipulit ja valkosipulit.
- Sammuta levy ja lisää loput ainekset pannulle. Sekoita ja anna jäähtyä. Ole varovainen kuuman öljyn kanssa! Öljy kannattaa jäähdyttää ennen maistamista ja purkittamista.
- Valmista sitten vihannessose: Kuori ja pilko porkkanat. Pilko kukkakaali. Laita kasvikset kiehumaan veteen. Keitä niin kauan, että kasvikset ovat pehmenneet. Poista tarvittaessa ylimääräinen vesi.
- Soseuta vihannekset perunanuijalla tai sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja öljyllä.
- Kastikkeen valmistus: Paista naudanlihasuikaleet tai soijasuikaleet öljyssä. Lisää sipulit ja kuullota hetki.
- Kaada päälle muutamassa erässä ruokakerma, samalla koko ajan sekoittaen.
- Mausta kastike soijakastikkeella ja gochujangilla. Sekoita, ja anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Viimeistele kastike ruohosipulilla.
- Kevätsipulisalaatti: Paloittele huuhdeltu kevätsipuli.
- Pane kevätsipulit kulhoon. Mausta rapealla valkosipulil-chiliöljyllä, soijakastikkeella ja riisiviinietikalla. Sekoita huolellisesti ja anna maustua jääkaapissa 5-10 minuuttia.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa kastikkeesta, soseesta ja salaatista.