Blinit

Annoksia

2

Annosta
Valmistusaika

30

minutes

Herkulliset blinit ovat talviherkku parhaimmillaan. Voit itse valita laitatko päälle mätiä, kylmäsavulohta vai leikkelettä.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • NAISET
  • 2 kpl kananmunia

  • 1 dl pofiberia

  • 1/2 rkl psylliumia

  • Ripaus suolaa

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 50 g turkkilaista jogurttia

  • 1/2-1 dl vichyä

  • 10 g paistamiseen voita

  • PÄÄLLE NAISET
  • 70 g mätiä (tai voi käyttää vaihtoehtoisesti vaikka 100 g kylmäsavulohta tai 70 g kalkkunametwurstia)

  • 30 g smetanaa (tai 100 g turkkilaista jogurttia)

  • suolakurkku makeuttamaton

  • Punasipulisilppua ja tilliä oman maun mukaan

  • MIEHET
  • 3 kpl kananmunia

  • 1 1/2 dl pofiberia

  • 1 rkl psylliumia

  • Ripaus suolaa

  • 1 1/2 tl leivinjauhetta

  • 100 g turkkilaista jogurttia

  • 1 1/2-2 dl vichyä

  • 20 g Paistamiseen voita

  • PÄÄLLE MIEHET
  • 100 g mätiä tai voi käyttää vaihtoehtoisesti 150 g kylmäsavulohta tai 100 g kalkkunametwurstia

  • 60 g smetanaa (tai 200g turkkilaista jogurttia)

  • suolakurkkua

  • punasipulisilppua ja tilliä oman maun mukaan

Ohjeet

  • Vatkaa kananmunat kevyesti kulhossa.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Lisää kuivat aineet kananmunien joukkoon. Lisää turkkilainen jogurtti ja sekoita. Lisää vichyä, niin että taikina on sen verran löysää, että on helppo levittää pannulle letuksi.
  • Paista blinit voissa pannulla. Syö tällä aterialla puolet blineistä ja valitsemistasi päällisistä.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!