Pinaattikeitto
Annoksia
3
AnnostaValmistusaika
45
minutesIhanan täyteläinen pinaattikeitto sisältää ravintorikasta pinaattia ja proteiinia. Makua tuo sulatejuusto. Pinaattikeittohan syödään perinteisesti kananmunien kanssa. Jos keitto näyttää vetelältä voit lisätä ripauksen psylliumia.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
2 ps (á 125 g) pinaattia
200 g raejuustoa
3 dl vettä
90 g sulatejuustoa esim. Koskenlaskijaa
1 tl suolaa
3 kananmunaa
- miehen annos
3 ps (á 125 g) pinaattia
200 g raejuustoa
4 dl vettä
180 g sulatejuustoa esim. Koskenlaskijaa
1 1/2 tl suolaa
6 kananmunaa
Ohjeet
- Keitä kananmunat, noin 8-9 minuutissa kiehuvassa vedessä on hyvä aika. Säikäytä munat kylmän veden alla.
- Laita vesi kiehumaan kattilaan ja lisää pinaatti. Kun pinaatti on sulanut, laita joukkoon viipaloitu koskenlaskija juusto. Kiehauta niin että juusto sulaa.
- Lisää raejuusto. Aja halutessasi keitto tasaiseksi sauva- tai tehosekoittimella.
- Mausta suolalla.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa keitosta naiset yhden ja miehet kahden kananmunan kanssa.