Uunifeta

Annoksia

2

Annosta
Valmistusaika

45

minutes

Toiveresepti! Tämä uunifeta vie kielen mennessään.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 200 g kevyt salaattijuustoa (rasvaa 10% tai alle) fetan tyyppinen juusto

  • 20 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • chilihiutaleita

  • 300 g kirsikkatomaatteja

  • 2 valkosipulinkynttä

  • mustapippuria

  • suolaa

  • kaksi pientä kesäkurpitsaa

  • 20 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • miehen annos
  • 300 g kevyt salaattijuustoa (rasvaa 10% tai alle) fetan tyyppinen juusto

  • 30 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • chilihiutaleita

  • 400 g kirsikkatomaatteja

  • 3 valkosipulinkynttä

  • mustapippuria

  • suolaa

  • kaksi kesäkurpitsaa

  • 20 g oliivi- tai rypsiöljyä

Ohjeet

  • Laita öljyllä voideltuun uunivuokaan feta ja kaada päälle 20 gl oliiviöljyä
  • Lisää kirsikkatomaatit ja kierittele ne öljyssä
  • Lisää lopuksi runsaasti vastarouhittua mustapippuria, suolaa ja pilkotut valkosipulinkynnet.
  • Laita vuoka uuniin 200 asteeseen noin 10-15 minuutiksi. Sen jälkeen nosta hieman lämpötilaa 225 asteeseen ja laita uunin grillivastukset päälle ja anna vielä olla noin 5 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
  • Suikaloi kesäkurpitsa kuorimaveitsellä (tai spiraalileikkurilla jos sellainen löytyy) ja aseta valumaan lautaselle talouspaperin päälle.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kääntele kesäkurpitsasuikaleita noin minuutti miedolla lämmöllä, kunnes ne hieman pehmenevät mutta jäävät vielä napakoiksi.
  • Sekoita feta ja tomaatit kesäkurpitsaan.
  • Syö puolet tällä aterialla.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!