Marinoidut katkaravut ja avokado-vihersalaatti
2
Annosta30
minutesKatkaravut saavat päälleen makua pirskahtelevan marinadin ja yhdessä vihersalaatin kanssa näistä tulee upea raikas yhdistelmä.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos marinoituja katkarapuja
300 g katkarapuja
1/2 tl suolaa
1 sitruunan mehu
2 vartta kevätsipulia
10 g oliivi- tai rypsiöljyä
1/2 tl chilirouhetta
- naisen annos salaattia
1 ruukku salaattia
140 g avokadoa
100 g kirsikkatomaatteja
1/2 ruukkua minttua
1 limen mehu
1 tl omenaviinietikkaa
10 g oliivi- tai rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
mustapippuria tai limepippuria
- miehen annos marinoituja katkarapuja
400 g katkarapuja
1/2 tl suolaa
1 sitruunan mehu
3 vartta kevätsipulia
15 g oliivi- tai rypsiöljyä
1/2 tl chilirouhetta
- miehen annos salaattia
1 ruukku salaattia
200 g avokadoa
200 g kirsikkatomaatteja
1/2 ruukkua minttua
1 limen mehu
1 tl omenaviinietikkaa
15 g oliivi- tai rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
mustapippuria tai limepippuria
Ohjeet
- Ota katkaravut sulamaan muutamaa tuntia ennen ruuan valmistusta. Jos tämä on unohtunut voit sulattaa ne lämpimän veden alla.
- Valmista marinadi. Purista sitruunan mehu kulhoon, lisää öljy, etikka ja mausteet. Pilko kevätsipulin varret. Sekoita marinadi ja kevätsipulisilppu katkarapujen kanssa. Jätä maustumaan.
- Valmista salaatti. Revi salaatinlehdet. Kuutioi avokado ja pilko minttu sekä kirsikkatomaatit.
- Sekoita kastike limen mehusta, etikasta ja öljystä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kasaa salaatin ainekset kulhoon ja kaada kastike päälle. Sekoittele hyvin.
- Syö tällä aterialla puolet salaatista ja katkaravuista.