Janssonin kiusaus 8 viikon tapaan
Annokset
4
annostaValmistusaika
1
hour30
minutesJanssonin kiusaus on yllättävän helppo ruoka valmistaa. Tällä kertaa se valmistuu vihanneksista eli kukkakaalista ja lantusta. Lisää proteiinia ruokaan tuo lohisuikaleet.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
1/2 kukkakaali
300 g lanttua
1 kpl sipuli
1/2 purjo
160 g (2 prk à 125/80 g) anjovisfileitä
240 g lohisuikaleita
300 g kermaa (10%)
2 rkl anjovislientä
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria rouhittuna
tuoretta tilliä
- miehen annos
2/3 kukkakaali
400 g lanttua
2 sipulia
1 purjo
160 g (2 prk à 125/80 g) anjovisfileitä
440 g lohisuikaleita
500 g kermaa (10%)
2 rkl anjovislientä
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria rouhittuna
tuoretta tilliä
ohjeet
- Kuumenna uuni 200º asteeseen.
- Kuori sipuli ja lanttu ja suikaloi ne ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele ja suikaloi purjo ja kukkakaali.
- Laita 1/3 suikaleista uunivuokaan. Lisää anjovikset ja niiden päälle puolet vihannessuikaleista. Lisää päälle lohisuikaleet ja lopuksi loput vihannessuikaleet.
- Sekoita kerma, anjovisliemi ja mausteet. Kaada kermaseos juuresten päälle.
- Paista uunin alatasossa noin tunnin.
- Lisää päälle halutessasi tilliä.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa kiusauksesta.