Bibimbap eli korealainen lihakulho

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

1

hour 

Bibimbap on korealainen kulhoruoka, joka sisältää perinteisesti naudanlihaa ja pikkelöityjä vihanneksia sekä kananmunaa ja gochujang tahnaa.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos
  • 150 g naudan ulkofileetä suikaleina

  • 50 g purjoa

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1 rkl soijakastiketta

  • ripaus mustapippuria

  • 20 g seesaminsiemenöljyä

  • lisäksi naisen annos
  • 1/2 kiinankaali

  • 60 g babypinaattia

  • 10 g seesaminsiemenöljyä

  • 1/2 rkl soijakastiketta

  • 2 vartta kevätsipulia

  • 10 g seesaminsiemeniä

  • 3 kananmunaa

  • halutessasi gochujang tahnaa

  • Marinoitu retikka naisen sekä miehen annos
  • 200 g retikkaa

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1/2 tl cayennepippuria

  • 1 rkl erytritolia

  • ripaus suolaa

  • 1/2 rkl riisiviinietikkaa

  • Pikkelöidyt kurkut naisen sekä miehen annos
  • 1 kurkku

  • 1/2 rkl erytritolia

  • 1/2 rkl suolaa

  • 1 tl riisiviinietikkaa

  • miehen annos
  • 300 g naudan ulkofileetä suikaleina

  • 70 g purjoa

  • 2 -3 valkosipulinkynttä

  • 2 1/2 rkl soijakastiketta

  • ripaus mustapippuria

  • 30 g seesaminsiemenöljyä

  • lisäksi miehen annos
  • 1/2 kiinankaali

  • 90 g babypinaattia

  • 15 g seesaminsiemenöljyä

  • 1/2 rkl soijakastiketta

  • 3 vartta kevätsipulia

  • 15 g seesaminsiemeniä

  • 3 kananmunaa

  • halutessasi gochujang tahnaa

Ohjeet

  • Valmista lihan marinadi. Hienonna purjo ja kuoritut valkosipulinkynnet. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Pyöräytä liha marinadiin. Anna maustua vähintään puoli tuntia.
  • Valmista retikka. Kuori ja suikaloi retikka ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita mausteet keskenään ja lisää joukkoon retikka. Anna maustua puoli tuntia.
  • Valmista pikkelöidyt kurkut. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai juustohöylällä. Sekoita mausteet kurkkujen joukkoon. Anna maustua puoli tuntia.
  • Paista lihat kuumalla pannulla nopeasti käännellen kypsiksi.
  • Paista myös pinaatit ja suikaloitu kiinankaali pannulla öljyssä nopeasti, siirrä sivuun lautaselle ja paista lopuksi kananmunat. Kananmunat saavat jäädä pehmeiksi.
  • Kokoa annokset. Laita kulhon pohjalle ensin kiinankaalia sekä pinaattia ja sen päälle retikat ja kurkut, lihat ja kananmuna.
  • Ripottele päällimäiseksi kevätsipulisilppua sekä seesaminsiemeniä.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!