Hartsho eli georgialainen lihakeitto

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

30

minutes
Kokonaisvalmistusaika

3

hours 

Hartshon pohjana käytetään perinteistä georgialaista satsibeli-tomaattikastiketta. Kastiketta voi käyttää muissakin ruuissa kastikkeena. Keiton valmistaminen ei ole ollenkaan vaikeaa, kannattaa vain varata aikaa lihan hauduttamiseen. Viimeistelemme keiton fetalla ja korianterilla

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos
  • 400 g naudan lapaa tai palapaistia tai 400 g tofua

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 160 g fetaa

  • tuoretta korianteria

  • satsibeli-kastike naisen sekä miehen annos
  • 800 g tomaattimurskaa (tai kypsiä tomaatteja)

  • 2 dl vettä

  • 1 suippopaprika

  • 1 rkl korianteria

  • 1 tl fenkolinsiemeniä

  • 2 tl paprikajauhetta

  • 2 laakerinlehteä

  • 4 valkosipulinkynttä

  • 1 rkl karkeaa merisuolaa

  • 1 rkl mustapippuria

  • miehen annos
  • 600 g naudan lapaa tai palapaistia tai 600 g tofua

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 240 g fetaa

  • tuoretta korianteria

Ohjeet

  • Kaada tomaattimurska (tai kuutioidut tomaatit kattilaan)sekä kuutioidut paprikat ja lisää vesi. Lisää kattilaan myös korianteri, paprikajauhe ja laakerinlehdet.
  • Keitä kymmenisen minuuttia. Poista laakerinlehdet.
  • Aja keitto tasaiseksi sauva- tai tehosekoittimella.
  • Jauha kuoritut valkosipulinkynnet merisuolan kanssa tahnaksi. Lisää tahna keittoon. Lisää vielä mustapippuri.
  • Suolaa ja pippuroi lihapalat tai tofu kauttaaltaan ja laita uunivuokaan. Kaada päälle satsibeli-kastike.
  • Hauduta 180-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Jos käytät tofua riittää hauduttamiseen puolisen tuntia.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa keitosta fetan kanssa. Voit lisätä päälle vielä tuoretta korianteria.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!