Porkkana-fenkolikeitto

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

30

minutes

Fenkoli tuo mukavaa lakritsaista makua porkkanakeittoon. Jalotofu kruunaa keiton.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • naisen annos
  • 500 g porkkanoita

  • 1 sipuli

  • 1 fenkoli

  • 6 dl vettä

  • 1 kasvisliemikuutio

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 90 g maustamatonta tuorejuustoa (15 %)

  • 300 g jalotofua (kylmäsavu)

  • 40 g auringonkukansiemeniä

  • 10 g ruokaöljyä

  • 1 rkl soijakastiketta

  • miehen annos
  • 650 g porkkanoita

  • 1 sipuli

  • 1 fenkoli

  • 8 dl vettä

  • 1 kasvisliemikuutio

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa (15 %)

  • 450 g jalotofua (kylmäsavu)

  • 60 g auringonkukansiemeniä

  • 15 g ruokaöljyä

  • 1 1/2 rkl soijakastiketta

ohjeet

  • Kuori ja pilko kasvikset rouheiksi paloiksi kattilaan. Lisää joukkoon vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä noin 15-20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää lopuksi joukkoon tuorejuusto ja mausteet.
  • Leikkaa tofu pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla öljyssä auringonkukan siementen kanssa. Lisää paiston loppuvaiheessa joukkoon soijakastike.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!