Helppo sitruuna-oliiviöljykakku
Annokset
14
palaaAktiivinen valmistusaika
15
minutesValmistusaika
1
hourTämä kakku syntyy helposti ilman vatkainta. Raikas kakku sisältää sitruunaa ja hivenen limeä.
Koko kakussa on 4,5 naisen ja 3 miehen annosta.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
400 g (2 prk, à 200 g) sitruuna-limerahkaa
4 kananmunaa
60 g oliiviöljyä
1 dl erytritolia
100 g mantelijauhoja
1/4 tl ksantaania
3 rkl pofiberia
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
Voita vuoan voitelemiseen
ohjeet
- Voitele kakkuvuoka (vetoisuus 1,6 l). Säädä uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Sekoita puuhaarukalla rahka, kananmunat ja öljy. Lisää erytritoli. Yhdistä mantelijauhoihin, ksantaani, pofiber, leivinjauhe ja sooda ja sekoita ne taikinaan. Sekoita, kunnes taikina on tasaista. Kaada taikina vuokaan.
- Paista kakkua uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos taikina ei tartu tikkuun, kakku on kypsä. Jatka paistamista, jos tikussa on taikinaa. Kumoa kakku lautasen päälle ja anna jäähtyä.