Tonnikalalaatikko
3
annosta20
minutes1
hour5
minutesTonnikalalaatikko on edullinen koko perheen arkiruoka, jonka valmistus vie vain hetken.
Jos haluat tehdä ateriasta perusateria 2. voit korvata kukkakaalin pastalla. Naisen annos 100 g ja miehen annos 160 g raakaa pastaa, pastaa ei tarvitse keittää ennen uuniin laittamista mutta lisää 1 dl vettä. Jätä tällöin juustoraaste pois laatikon päältä.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
1 pieni (n. 400 g) kukkakaali
300 g tonnikalaa vedessä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
10 g öljyä
500 g paseerattua tomaattia (oregano ja basilika)
1 dl vettä
1 1/2 dl maustettua ruokakermaa 10% (esim. kolme juustoa)
1 tl suolaa
40 g juustoraastetta
tuoretta basilikaa
- miehen annos
1 iso (n. 600 g) kukkakaali
450 g tonnikalaa vedessä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
15 g öljyä
500 g paseerattua tomaattia (oregano ja basilika)
1 1/2 dl vettä
2 1/2 dl maustettua ruokakermaa 10% (esim. kolme juustoa)
1 tl suolaa
60 g juustoraastetta
tuoretta basilikaa
ohjeet
- Pilko kukkakaali suupaloiksi.
- Valuta tonnikala. Kuori ja hienonna sipulit.
- Kuullota sipuleita öljyssä pannulla muutama minuutti ja lisää kukkakaalit. Lisää paseerattu tomaatti, huuhdo pakkaus vedellä ja lisää vesi pannulle. Lisää tonnikala, kerma ja suola kastikkeeseen ja kiehauta.
- Kaada seos uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Kypsennä 175-asteessa uunissa 45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua ja viimeistele annokset halutessasi tuoreella basilikalla.