Tonnikalalaatikko

Annokset

3

annosta
Aktiivinen valmistusaika

20

minutes
Kokonaisvalmistusaika

1

hour 

5

minutes

Tonnikalalaatikko on edullinen koko perheen arkiruoka, jonka valmistus vie vain hetken.

Jos haluat tehdä ateriasta perusateria 2. voit korvata kukkakaalin pastalla. Naisen annos 100 g ja miehen annos 160 g raakaa pastaa, pastaa ei tarvitse keittää ennen uuniin laittamista mutta lisää 1 dl vettä. Jätä tällöin juustoraaste pois laatikon päältä.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos
  • 1 pieni (n. 400 g) kukkakaali

  • 300 g tonnikalaa vedessä

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 10 g öljyä

  • 500 g paseerattua tomaattia (oregano ja basilika)

  • 1 dl vettä

  • 1 1/2 dl maustettua ruokakermaa 10% (esim. kolme juustoa)

  • 1 tl suolaa

  • 40 g juustoraastetta

  • tuoretta basilikaa

  • miehen annos
  • 1 iso (n. 600 g) kukkakaali

  • 450 g tonnikalaa vedessä

  • 1 sipuli

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 15 g öljyä

  • 500 g paseerattua tomaattia (oregano ja basilika)

  • 1 1/2 dl vettä

  • 2 1/2 dl maustettua ruokakermaa 10% (esim. kolme juustoa)

  • 1 tl suolaa

  • 60 g juustoraastetta

  • tuoretta basilikaa

ohjeet

  • Pilko kukkakaali suupaloiksi.
  • Valuta tonnikala. Kuori ja hienonna sipulit.
  • Kuullota sipuleita öljyssä pannulla muutama minuutti ja lisää kukkakaalit. Lisää paseerattu tomaatti, huuhdo pakkaus vedellä ja lisää vesi pannulle. Lisää tonnikala, kerma ja suola kastikkeeseen ja kiehauta.
  • Kaada seos uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  • Kypsennä 175-asteessa uunissa 45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua ja viimeistele annokset halutessasi tuoreella basilikalla.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!