Saltimbocca
3
annosta30
minutesSaltimbocca on italialainen pikaruoka joka sopii hyvin juhlavammallekin aterialle. Perinteisesti saltimbocca on ohut vasikanleike, mutta voit valmistaa sen muustakin lihasta jota on paremmin saatavilla. Lihan ympärillä on salviaa ja ilmakuivattua kinkkua. Se on juhlaruoka, jonka valmistus kestää vain muutamia minuutteja. Ruuan kanssa nautitaan parsaa ja pinaattia.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
250 g vasikanpaistia (löytyy pakasteena isojen markettien valikoimasta tai lihatalojen suoramyyntinä) tai naudanpaistia tai kanan paistleikkeitä tai tofua
1/2 tl suolaa
salvian lehtiä
50 g ilmakuivattua kinkkua tai 50 g kasvisleikkelettä (esim. Bon soya)
10 g voita
10 g oliiviöljyä
valkoviiniä)
- lisäksi naisen annos
200 g vihreää parsaa
100 g pinaattia
10 g oliiviöljyä
1 tl suolaa
sitruunaa
- miehen annos
380 g vasikanpaistia (löytyy pakasteena isojen markettien valikoimasta tai lihatalojen suoramyyntinä) tai naudanpaistia tai kanan paistleikkeitä tai tofua
1/2 tl suolaa
salvian lehtiä
80 g ilmakuivattua kinkkua tai 80 g kasvisleikkelettä (esim. Bon soya)
20 g voita
15 g oliiviöljyä
valkoviiniä)
- lisäksi miehen annos
250 g vihreää parsaa
200 g pinaattia
15 g oliiviöljyä
1 tl suolaa
sitruunaa
ohjeet
- Jos liha on yhtenä paistina, niin leikkaa sulanut paisti kolmeen osaan. Nuiji liha lihanuijalla ohueksi. Mausta liha suolalla. Jos käytät tofua, leikkaa tofu viipaleiksi ja kuivaa talouspaperilla.
- Laita jokaisen pihvin/tofun päälle kaksi salvianlehteä ja kieritä päälle ilmakuivattua kinkkua. Kiinnitä cocktailtikulla.
- Laita pannulle voita ja öljyä, kuumenna pannu ja paista pihvejä molemmilta puolilta muutaman minuutin ajan.
- Voit höystää annoksen valkoviinillä, silloin kaada pannulle lopuksi valkoviiniä ja anna kiehahtaa.
- Napsauta vihreistä parsoista kuiva kantaosa pois. Niitä ei tarvitse kuoria. Paista ne pinaatin kanssa oliiviöljyssä toisella pannulla parin minuutin ajan. Mausta suolalla ja sitruunalla. Tarjoile saltimboccan kanssa.