Vadelmakakku
Annokset
8
annostaAktiivinen valmistusaika
30
minutesKokonaisvalmistusaika
3
hours20
minutesHerkullisen raikas ja täyteläinen kakku valmistuu ilman uunia.
Koko kakussa on 12 naisen ja 8 miehen rasva-annosta ja naisen reilu 1 ja miehen vajaa 1 proteiiniannosta.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- Pohja
150 g pehmeitä kuivattuja taateleita
150 g hasselpähkinöitä (valmis rouhekin käy)
ripaus suolaa
3 rkl kaakaojauhetta (makeuttamaton)
- vadelmahillo
200 g vadelmia
10 g chiansiemeniä
3 rkl mustaherukkamehua
- moussetäyte
200 g rahkaa
200 g ricotta-juustoa
4 liivatelehteä
1 dl erytritolia
1/2 mustaherukkamehua
ripaus vaniljajauhetta
ohjeet
- Sekoita pohjan ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.
- Jos käytät sauvasekoitinta rouhi aineksia valmiiksi ja lisää taateleita ja hasselpähkinöitä pienissä erissä.
- Laita leivinpaperi noin 20 cm halkaisijaltaan olevan vuoan pohjalle. Painele pohjan taikina vuoan pohjalle ja siirrä vuoka jääkaappiin.
- Laita vadelmat kattilaan ja lisää mustaherukkamehu ja chiansiemenet. Lämmitä seos ja kiehauta nopeasti. Aja seos vielä tasaiseksi sauva- tai tehosekoittimella. Jäähdytä.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita rahka, ricottajuusto, erytritoli ja vaniljajauhe. Lämmitä mustaherukkamehu melkein kiehuvaksi. Puristele liivatelehdet ja lisää lämpöiseen mustaherukkamehuun. Sekoittele niin kauan että liivatelehdet ovat sulaneet.
- Anna seoksen hetki jäähtyä (ei kuitenkaan liikaa, ettei ne ehdi jähmettyä) ja lisää sitten rahka-ricottaseokseen.
- Lisää vadelmahillo pohjan päälle. Lisää vielä päällimmäiseksi rahka-ricottatäyte.
- Laita kakku jääkaappiin jähmettymään vähintään kolmeksi tunniksi tai yön yli.
- Koristele kakku vadelmilla ja kukilla.