Kylmä tomaatti-mantelikeitto

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

20

minutes

Kylmä tomaattikeitto saa rakennetta ja makua manteleista sekä punaviinietikasta. Tämä simppeli keitto on loistava ateria kesäiseen päivään.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • naisen annos
  • 600 g tomaatteja (esim. luumutomaatit tai oikein kypsät makeat tomaatit on hyviä)

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 60 g mantelilastuja tai mantelirouhetta

  • 1/2 dl vettä

  • 2 tl punaviinietikkaa

  • 30 g oliiviöljyä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 6 keitettyä kananmunaa

  • miehen annos
  • 900 g tomaatteja (esim. luumutomaatit tai oikein kypsät makeat tomaatit on hyviä)

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 90 g mantelilastuja tai mantelirouhetta

  • 1 dl vettä

  • 3 tl punaviinietikkaa

  • 45 g oliiviöljyä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 9 keitettyä kananmunaa

ohjeet

  • Viipaloi tomaatit ja poista kannat.
  • Kuori ja viipaloi valkosipulit.
  • Paahda manteleita hetki pannulla muutama minuutti, niin että ne saavat vähän kullanruskeaa väriä.
  • Laita valkosipulit, mantelilastut, vesi ja etikka joko tehosekoittimeen tai kulhoon, soseuta hienoksi teho- tai sauvasekoittimella. Lisää joukkoon tomaatteja pienissä erissä. Aja hienoksi.
  • Lisää lopuksi oliiviöljy ohuena nauhana sekaan.
  • Keitä kananmunat. Lisää munat kiehuvaan veteen ja keitä 8 minuuttia. Kypsentämisen lopuksi säikäytä munat kylmällä vedellä.
  • Syö keitto keitettyjen kananmunien kanssa. Miehen yhteen annokseen lisää 3 kananmunaa ja naisen yhteen annokseen 2 kananmunaa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!