Kylmä tomaatti-mantelikeitto
Annokset
3
annostaValmistusaika
20
minutesKylmä tomaattikeitto saa rakennetta ja makua manteleista sekä punaviinietikasta. Tämä simppeli keitto on loistava ateria kesäiseen päivään.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
600 g tomaatteja (esim. luumutomaatit tai oikein kypsät makeat tomaatit on hyviä)
2 valkosipulinkynttä
60 g mantelilastuja tai mantelirouhetta
1/2 dl vettä
2 tl punaviinietikkaa
30 g oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
6 keitettyä kananmunaa
- miehen annos
900 g tomaatteja (esim. luumutomaatit tai oikein kypsät makeat tomaatit on hyviä)
3 valkosipulinkynttä
90 g mantelilastuja tai mantelirouhetta
1 dl vettä
3 tl punaviinietikkaa
45 g oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
9 keitettyä kananmunaa
ohjeet
- Viipaloi tomaatit ja poista kannat.
- Kuori ja viipaloi valkosipulit.
- Paahda manteleita hetki pannulla muutama minuutti, niin että ne saavat vähän kullanruskeaa väriä.
- Laita valkosipulit, mantelilastut, vesi ja etikka joko tehosekoittimeen tai kulhoon, soseuta hienoksi teho- tai sauvasekoittimella. Lisää joukkoon tomaatteja pienissä erissä. Aja hienoksi.
- Lisää lopuksi oliiviöljy ohuena nauhana sekaan.
- Keitä kananmunat. Lisää munat kiehuvaan veteen ja keitä 8 minuuttia. Kypsentämisen lopuksi säikäytä munat kylmällä vedellä.
- Syö keitto keitettyjen kananmunien kanssa. Miehen yhteen annokseen lisää 3 kananmunaa ja naisen yhteen annokseen 2 kananmunaa.