Kukkakaali-kurkkusalaatti ja savulohta
2
annosta20
minutesTämä salaatti tuli tunnetuksi Vappu Pimiän kurkkusalaattina. Se on kyllä kaikkien kehujen arvoista. Raikas, rouskuva sekä maultaan runsas ja mikä ihaninta se valmistuu nopeasti.
Lisäsimme proteiiniksi salaatin kanssa lämminsavulohta. Tähän sopii hyvin myös vaikka grillattu liha kaveriksi.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
1/3 kukkakaali
1/2 kurkku tai 1 avomaan kurkku
1/2 tuore chili
kourallinen tuoretta korianteria hienonnettuna
2 rkl riisietikkaa
20 g paahdettua seesamiöljyä
reilu 1/2 tl suolaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
200 g lämminsavulohta
- miehen annos
1/2 kukkakaali
2/3 kurkku tai 2 avomaan kurkkua
1/2 -1 tuore chili
kourallinen tuoretta korianteria hienonnettuna
3 rkl riisietikkaa
30 g paahdettua seesamiöljyä
reilu 1/2 tl suolaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
300 g lämminsavulohta
ohjeet
- Siivuta tai pilko kukkakaali
- Jos käytät avomaan kurkkuja, niin kuori kurkut. Puolita kurkku pitkittäin ja koverra lusikalla siemenet pois (näin salaatista ei tule niin vetistä, voit lisätä ne vaikka smoothien sekaan). Leikkaa kurkku puolikuu-siivuiksi.
- Hienonna tai viipaloi chili. Hienonna myös korianteri ja valkosipulinkynsi.
- Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja anna maustua noin puoli tuntia.
- Syö lohen kanssa.