Lobio eli georgialainen papupata

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

30

minutes

Lobio on Georgiassa jopa aivan kansallisruoan vertainen ruoka, eikä suotta sillä se on todella herkullista. Perinteisesti pata tehdään kuivista pavuista, mutta tämä resepti on "pikaruoka", eli säilykepavuista lobio valmistuu todella nopeasti.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • naisen annos
  • 1 prk (380/230g) säilykekidneypapuja

  • 2 tomaattia

  • 390 g tomaattimurskaa

  • 1 iso sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 10 g öljyä

  • 1 chilipaprika

  • 1/2 tl rakuunaa

  • 1/4 puskaa persiljaa silputtuna

  • 1/4 puskaa korianteria silputtuna

  • suolaa

  • 200 g kinkkua (lihapitoisuus yli 90%) tai 160 g Mifu-suikaleita

  • 40 g saksanpähkinöitä rouhittuna

  • 60 g feta-juustoa

  • miehen annos
  • 2 prk (380/230g) säilykekidneypapuja

  • 2 tomaattia

  • 780 g tomaattimurskaa

  • 1 iso sipuli

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 15 g öljyä

  • 1 chilipaprika

  • 1 tl rakuunaa

  • 1/4 puskaa persiljaa silputtuna

  • 1/2 puskaa korianteria silputtuna

  • suolaa

  • 250 g kinkkua (lihapitoisuus yli 90%) tai 200 g Mifu-suikaleita

  • 60 g saksanpähkinöitä rouhittuna

  • 90 g feta-juustoa

ohjeet

  • Huuhtele säilykepavut.
  • Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli sopivan pieniksi kuutioiksi. Pilko myös tomaatti ja chilipaprika. Chilipaprikan tilalla voi käyttää myös teelusikallista chilirouhetta.
  • Lämmitä öljyä pannulla ja lisää sipuli ja valkosipuli. Kuullota seosta hetki. Lisää sitten pavut, tomaatti sekä tomaattimurska, chilipaprika ja kuivatut mausteet.
  • Anna muhia ainakin varttitunti, jotta maut tasoittuvat. Lisää viimeisenä suola.
  • Lisää kypsän padan päälle liha, feta ja korianteria.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!