Ranskalainen linssimuhennos
4
annosta30
minutesRanskalainen linssimuhennos on konstailematonta ruokaa joka saa makunsa yrttiseoksesta ja selleristä. Lisäproteiinia otamme jauhelihasta. Voit käyttää myös muita kuivattuja linssejä.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
100 g belugalinssejä (kuivattuja) tai muita kuivattuja linssejä
5 dl kasvislientä
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 lehtisellerin vartta
1 salottisipuli
10 g oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 rkl provencen yrtit -mausteseosta
250 g jauhelihaa tai 250 g vegejauhista (esim. Next level tai Pirkka)
ripaus suolaa
mustapippuria
1 tl provencen yrtit -mausteseosta
100 g creme fraiche (12%)
- miehen annos
180 g belugalinssejä (kuivattuja) tai muita kuivattuja linssejä
8 dl kasvislientä
3 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
3 lehtisellerin vartta
2 salottisipuli
15 g oliiviöljyä
1 1/2 tl suolaa
1 1/2 rkl provencen yrtit -mausteseosta
400 g jauhelihaa tai 400 g vegejauhista (esim. Next level tai Pirkka)
ripaus suolaa
mustapippuria
1 1/2 tl provencen yrtit -mausteseosta
200 g creme fraiche (12%)
ohjeet
- Huuhtele linssit ja valuta ylimääräinen vesi pois.
- Pilko ja kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Siivuta porkkanat ja sellerinvarret pieniksi paloiksi. Kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Kaada päälle kasvisiliemi ja linssit.
- Anna porista liedellä noin 20 minuttia. Lisää vettä tarvittaessa. Mausta suolalla ja provencen yrtit -mausteella.
- Paista jauheliha pannulla. Mausta jauheliha suolalla, pippurilla ja yrttimausteella.
- Syö linssimuhennos jauhelihan ja creme fraichen kanssa.