Purjokeitto sinihomejuustolla ja kanalla

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

30

minutes

Purjosipuli keitetään ihanan pehmeäksi ja saa kaverikseen suloisen suolaisen sinihomejuuston. Tämä keitto valmistuu nopeasti ja maistuu varmasti vaativallekin herkkusuulle.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • naisen annos
  • 200 g purjoa

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulin kynttä

  • 10 g öljyä

  • 6 dl vettä

  • 1 kana- tai kasvisliemikuutiota

  • 60 g sinihomejuustoa (esim. Aurajuustoa)

  • 100 g crème fraîchea (12%)

  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

  • mustapippuria myllystä

  • 300 g kanasuikaleita tai 120 g soijasuikaleita

  • suolaa ja pippuria

  • miehen annos
  • 300 g purjoa

  • 1 sipuli

  • 3 valkosipulin kynttä

  • 15 g öljyä

  • 8 dl vettä

  • 1 1/2 kana- tai kasvisliemikuutiota

  • 90 g sinihomejuustoa (esim. Aurajuustoa)

  • 150 g crème fraîchea (12%)

  • 3 rkl hienonnettua persiljaa

  • mustapippuria myllystä

  • 450 g kanasuikaleita tai 180 g soijasuikaleita

  • suolaa ja pippuria

ohjeet

  • Viipaloi hyvin pesty purjo. Paloittele sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuullota ne öljyssä kattilassa pehmeiksi, älä ruskista
  • Sekoita joukkoon vesi sekä liemikuutio. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min. Sekoita välillä.
  • Paista kanasuikaleet tai liotetut soijasuikaleet. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Lisää crème fraîche sekä puolet sinihomejuustosta ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Soseuta keitto. Mausta pippurilla. Lisää pinnalle hienonnettua persiljaa, loppu sinihomejuusto ja kanaa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!