Tonnikalalasagne munakoisolla
4
annosta2
hoursTämä tonnikalalasagne valmistuu ilman juustokastikkeen keittelyä, koska juustokastikkeena toimii Koskenlaskija ruoka & dippi. Maukas arkiruoka joka maistuu koko perheelle. Jos et pidä munakoisosta voit korvata sen kesäkurpitsalla.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
2 sellerinvartta
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
10 g öljyä
3 rkl tomaattipyreetä
500 g tomaattimurskaa
1/2 rkl oreganoa
1 tl suolaa
1 munakoiso
300 g tonnikalaa vedessä
160 g ruoka & dippi voimakas (15%)
50 g kevyt juustoa (esim. polar 10%)
- miehen annos
3 sellerinvartta
2 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
15 g öljyä
5 rkl tomaattipyreetä
800 g tomaattimurskaa
1 rkl oreganoa
1 1/2 tl suolaa
2 munakoisoa
450 g tonnikalaa vedessä
250 g ruoka & dippi voimakas (15%)
100 g kevyt juustoa (esim. polar 10%)
Ohjeet
- Viipaloi munakoiso(t) ohuksi siivuiksi pystysuuntaan. Ripottele päälle vähän suolaa ja anna hikoilla puolisen tuntia. Pyyhi sitten vesi ja suola pois.
- Tee seuraavaksi tomaattikastike. Freesaa pieneksi pilkottu selleri ja sipulit öljyssä. Lisää päälle tomaattipyree, tomaattimurska ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia.
- Sekoita tomaattikastikkeeseen tonnikala.
- Lusikoi 1/3 osa tomaattikastiketta uunivuoan pohjalle. Lusikoi päälle 1/3 osa Koskenlaskijasta.
- Lado päälle munakoisoviipaleet.
- Tee toinen samanlainen kerros. Lisää päälle vielä loppu tomaattikastike ja Koskenlaskija. Päällimäiseksi raasta kevyt juusto.
- Paista lasagnea 185 asteessa noin tunnin verran.