Kurkkukeitto raejuustolla

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

25

minutes

Tämä kurkkukeitto on varsinainen unohdettu aarre. Keitto on voittanut vuonna 1986 Anna-lehden keittokilpailun, eikä suotta. Tämän keiton voi nauttia joko kylmänä tai lämpimänä. Se raikkaudessaan sopii hyvin kesään, mutta lämpimänä käyn hyvin talvisenakin päivänä.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • naisen annos
  • 10 g öljyä

  • 1 sipuli

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1 pieni kasvihuonekurkku/ 2–3 avomaan kurkkua

  • 2 etikkakurkkua tai venäläisiä suolakurkkuja

  • ripaus valkopippuria

  • 1 rkl kuivattua basilikaa

  • 6 dl lihalientä

  • 75 g smetanaa

  • 375 g raejuustoa

  • tuoretta basilikaa

  • miehen annos
  • 15 g öljyä

  • 2 sipulia

  • 4 valkosipulinkynttä

  • 1 1/2 pientä kasvihuonekurkkua/ 3-4 avomaan kurkkua

  • 3 etikkakurkkua tai venäläisiä suolakurkkuja

  • ripaus valkopippuria

  • 1 1/2 rkl kuivattua basilikaa

  • 8 dl lihalientä

  • 120 g smetanaa

  • 600 g raejuustoa

  • tuoretta basilikaa

ohjeet

  • Leikkaa sipuli ja kurkut ohuiksi suikaleiksi. Lämmitä öljyä kattilassa ja lisää vihannekset sekä mausteet. Kääntele sipuleita, kurkkusuikaleita ja mausteita rasvassa kymmenisen minuuttia.
  • Kaada pataan lihaliemi ja anna keiton kiehua hiljalleen vielä 10 minuuttia. Voit ajaa keiton tasaiseksi sauva- tai tehosekoittimella.
  • Lisää smetana ja keitto on valmis.
  • Syö raejuuston ja tuoreen basilikan kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!