Kurkkukeitto raejuustolla
3
annosta25
minutesTämä kurkkukeitto on varsinainen unohdettu aarre. Keitto on voittanut vuonna 1986 Anna-lehden keittokilpailun, eikä suotta. Tämän keiton voi nauttia joko kylmänä tai lämpimänä. Se raikkaudessaan sopii hyvin kesään, mutta lämpimänä käyn hyvin talvisenakin päivänä.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
10 g öljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 pieni kasvihuonekurkku/ 2–3 avomaan kurkkua
2 etikkakurkkua tai venäläisiä suolakurkkuja
ripaus valkopippuria
1 rkl kuivattua basilikaa
6 dl lihalientä
75 g smetanaa
375 g raejuustoa
tuoretta basilikaa
- miehen annos
15 g öljyä
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 1/2 pientä kasvihuonekurkkua/ 3-4 avomaan kurkkua
3 etikkakurkkua tai venäläisiä suolakurkkuja
ripaus valkopippuria
1 1/2 rkl kuivattua basilikaa
8 dl lihalientä
120 g smetanaa
600 g raejuustoa
tuoretta basilikaa
ohjeet
- Leikkaa sipuli ja kurkut ohuiksi suikaleiksi. Lämmitä öljyä kattilassa ja lisää vihannekset sekä mausteet. Kääntele sipuleita, kurkkusuikaleita ja mausteita rasvassa kymmenisen minuuttia.
- Kaada pataan lihaliemi ja anna keiton kiehua hiljalleen vielä 10 minuuttia. Voit ajaa keiton tasaiseksi sauva- tai tehosekoittimella.
- Lisää smetana ja keitto on valmis.
- Syö raejuuston ja tuoreen basilikan kanssa.