Meksikonpata

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

30

minutes

Meksikonpata on koko perheen suosikki. Tämä ruoka valmistuu helposti härkiksestä tai nyhtökaurasta. 
 
Tämä resepti on perusateria kakkosen ohjeistuksella tehty.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos
  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 suippopaprika

  • 20 g öljyä

  • ¾ dl punaviinietikkaa

  • 210 g Nyhtökaura Mexico tai Härkis Texmex tai 300 g jauhelihaa + sokeriton taco / texmex mausteseos

  • 3 –4 dl vettä

  • 2 rkl tomaattipyreetä

  • 1 tl suolaa

  • (minttua tai lehtipersiljaa)

  • lisäksi naisen annos
  • 75 g riisiä

  • miehen annos
  • 2 sipulia

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 2 suippopaprikaa

  • 30 g öljyä

  • 1 dl punaviinietikkaa

  • 300 g Nyhtökaura Mexico tai Härkis Texmex tai chili tai 450 g jauhelihaa + sokeriton taco / texmex mausteseos

  • 4 -5 dl vettä

  • 3 rkl tomaattipyreetä

  • 1 1/2 tl suolaa

  • (minttua tai lehtipersiljaa)

  • lisäksi miehen annos
  • 120 g riisiä

Directions

  • Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynnet.
  • Pese, halkaise ja poista paprikoista siemenet. Pilko paprikat.
  • Kuumenna öljy kattilassa tai padassa. Lisää joukkoon sipulit ja paprikat muutamaksi minuutiksi paistumaan.
  • Lorauta kuumaan kattilaan etikka, niin että se kihahtaa ja haihtuu.
  • Ripottele joukkoon nyhtökaura ja lisää paketissa oleva mausteseos tai härkis, jossa mausteet ovat mukana tai jauheliha sekä tex mex -maustetta makusi mukaan. Sekoittele muutama minuutti.
  • Lisää pataan vesi, tomaattipyree ja suola. Hauduta pataa 15 minuuttia.
  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Sekoita kypsä riisi padan joukkoon.
  • Silppua halutessasi joukkoon tuoretta minttua tai lehtipersiljaa. Voit myös halutessasi lisätä chiliä, jos haluat ruokaan lisää potkua.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!