Meksikonpata
3
annosta30
minutesMeksikonpata on koko perheen suosikki. Tämä ruoka valmistuu helposti härkiksestä tai nyhtökaurasta.
Tämä resepti on perusateria kakkosen ohjeistuksella tehty.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 suippopaprika
20 g öljyä
¾ dl punaviinietikkaa
210 g Nyhtökaura Mexico tai Härkis Texmex tai 300 g jauhelihaa + sokeriton taco / texmex mausteseos
3 –4 dl vettä
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl suolaa
(minttua tai lehtipersiljaa)
- lisäksi naisen annos
75 g riisiä
- miehen annos
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 suippopaprikaa
30 g öljyä
1 dl punaviinietikkaa
300 g Nyhtökaura Mexico tai Härkis Texmex tai chili tai 450 g jauhelihaa + sokeriton taco / texmex mausteseos
4 -5 dl vettä
3 rkl tomaattipyreetä
1 1/2 tl suolaa
(minttua tai lehtipersiljaa)
- lisäksi miehen annos
120 g riisiä
Directions
- Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Pese, halkaise ja poista paprikoista siemenet. Pilko paprikat.
- Kuumenna öljy kattilassa tai padassa. Lisää joukkoon sipulit ja paprikat muutamaksi minuutiksi paistumaan.
- Lorauta kuumaan kattilaan etikka, niin että se kihahtaa ja haihtuu.
- Ripottele joukkoon nyhtökaura ja lisää paketissa oleva mausteseos tai härkis, jossa mausteet ovat mukana tai jauheliha sekä tex mex -maustetta makusi mukaan. Sekoittele muutama minuutti.
- Lisää pataan vesi, tomaattipyree ja suola. Hauduta pataa 15 minuuttia.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Sekoita kypsä riisi padan joukkoon.
- Silppua halutessasi joukkoon tuoretta minttua tai lehtipersiljaa. Voit myös halutessasi lisätä chiliä, jos haluat ruokaan lisää potkua.