Linssisalaatti vadelmilla ja vesimelonilla
3
annosta30
minutes Linssisalaatin kruunaa vadelmat ja vesimeloni. Tämä raikas kesäinen salaatti on ruokaisa ja täynnä makua, ja niin kaunis!
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
200 g tofua
10 g öljyä
70 g belugalinssejä
5 dl vettä
1/2 tl suolaa
2 sellerinvartta
1 porkkana
1 pieni sipuli
300 g vesimelonia
100 g kotimaisia vadelmia
reilu kourallinen tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
100 g ranskankermaa (12%)
1/2 rkl kokojyväsinappia Dijon
2 rkl sitruunamehua
suolaa
hieman mustapippuria
- miehen annos
300 g tofua
15 g öljyä
120 g belugalinssejä
7 dl vettä
1/2 tl suolaa
3 sellerinvartta
1 porkkana
1 sipuli
400 g vesimelonia
150 g kotimaisia vadelmia
reilu kourallinen tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
150 g ranskankermaa (12%)
1 rkl kokojyväsinappia Dijon
3 rkl sitruunamehua
suolaa
hieman mustapippuria
ohjeet
- Kuivaa tofu talouspaperilla ja kuutioi. Ruskista kuutiot öljyssä.
- Huuhtele linssit ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä noin kymmenen minuuttia.
- Kuori ja kuutioi selleri, porkkana ja sipuli.
- Lisää kasvikset ja keitä vielä toiset kymmenen minuuttia eli kunnes linssit ovat kypsiä.
- ähdytä linssit ja kasvikset viileän veden alla. Valuta hyvin.
- Kuutioi vesimeloni.
- Valmista kastike. Yhdistä ranskankermaan sinappi ja sitruunamehu, sekä ripaus suolaa ja mustapippuria.
- Sekoita kastike ja tofukuutiot linssien joukkoon ja lisää vadelmat ja vesimeloni salaattiin.
- Koristele lehtipersiljalla.