Linssisalaatti vadelmilla ja vesimelonilla

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

30

minutes

Linssisalaatin kruunaa vadelmat ja vesimeloni. Tämä raikas kesäinen salaatti on ruokaisa ja täynnä makua, ja niin kaunis!

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos
  • 200 g tofua

  • 10 g öljyä

  • 70 g belugalinssejä

  • 5 dl vettä

  • 1/2 tl suolaa

  • 2 sellerinvartta

  • 1 porkkana

  • 1 pieni sipuli

  • 300 g vesimelonia

  • 100 g kotimaisia vadelmia

  • reilu kourallinen tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna

  • 100 g ranskankermaa (12%)

  • 1/2 rkl kokojyväsinappia Dijon

  • 2 rkl sitruunamehua

  • suolaa

  • hieman mustapippuria

  • miehen annos
  • 300 g tofua

  • 15 g öljyä

  • 120 g belugalinssejä

  • 7 dl vettä

  • 1/2 tl suolaa

  • 3 sellerinvartta

  • 1 porkkana

  • 1 sipuli

  • 400 g vesimelonia

  • 150 g kotimaisia vadelmia

  • reilu kourallinen tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna

  • 150 g ranskankermaa (12%)

  • 1 rkl kokojyväsinappia Dijon

  • 3 rkl sitruunamehua

  • suolaa

  • hieman mustapippuria

ohjeet

  • Kuivaa tofu talouspaperilla ja kuutioi. Ruskista kuutiot öljyssä.
  • Huuhtele linssit ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä noin kymmenen minuuttia.
  • Kuori ja kuutioi selleri, porkkana ja sipuli.
  • Lisää kasvikset ja keitä vielä toiset kymmenen minuuttia eli kunnes linssit ovat kypsiä.
  • ähdytä linssit ja kasvikset viileän veden alla. Valuta hyvin.
  • Kuutioi vesimeloni.
  • Valmista kastike. Yhdistä ranskankermaan sinappi ja sitruunamehu, sekä ripaus suolaa ja mustapippuria.
  • Sekoita kastike ja tofukuutiot linssien joukkoon ja lisää vadelmat ja vesimeloni salaattiin.
  • Koristele lehtipersiljalla.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!