Munakoisovuoka
3
annosta1
hour30
minutesTämä ihanan muheva ja mausteinen munakoisovuoka on laatikkoruoka joka lämmittää mieltä ja makuhermoja.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
2 munakoisoa
suolaa
800 g säilöttyjä kirsikkatomaatteja
10 g oliiviöljyä
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 -2 tl suolaa
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
ripaus cayennepippuria
1 tl paprikajauhetta tai savupaprikajauhetta
300 g jauhelihaa tai 300 g vegejauhista (esim. Next level tai Pirkka)
100 g fetajuustoa
mustapippuria
tuoretta timjamia tai oreganoa
- miehen annos
3 munakoisoa
suolaa
800 g säilöttyjä kirsikkatomaatteja
15 g oliiviöljyä
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
2 tl suolaa
1 1/2 tl jeeraa eli juustokuminaa
ripaus cayennepippuria
1 1/2 tl paprikajauhetta tai savupaprikajauhetta
450 g jauhelihaa tai 450 g vegejauhista (esim. Next level tai Pirkka)
150 g fetajuustoa
mustapippuria
tuoretta timjamia ja/tai oreganoa
ohjeet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Leikkaa munakoisot pitkittäin puoliksi. Leikkaa ristikkäisviiltoja munakoison maltoon, mutta älä leikkaa rikki kuorta. Ripottele hieman suolaa viiltoihin. Paahda munakoisoa leikkauspinta ylöspäin noin 30 minuuttia.
- Valmista sillä välin täyte. Hienonna kuoritut sipuli ja valkosipulin kynnet.
- Kuumenna öljy pannulla tai kattilassa ja kuullota sipulisilppuja muuta minuutti.
- Lisää jauheliha tai vegejauhis.
- Lisää tomaattimurska, mausteet ja tuoreet yrtit.
- Keitä hiljalleen puolisen tuntia. Tomaattitäyte saa tiivistyä muhennosmaiseksi.
- Kun munakoisot ovat pehmenneet, kaavi munakoisojen hedelmäliha lusikalla ja lisää se tomaattitäytteeseen. Maista täytettä ja säädä tarvittaessa makua. Täytä vuoka tomaattitäytteellä.
- Paista 30 minuuttia.
- Lisää murusteltu feta ja jatka paistamista noin 15 minuuttia.