Korealainen kananmuna-riisikulho
2
annosta30
minutesKananmunista tulee upea makuelämys kun ne pyöräyttää korealaisesta keittiöstä inspiroituneesta mausteseoksessa. Kun maltat jättää keltuaiset ihanan valuviksi, tuo se lisää kastiketta riisille.
Jos haluat tehdä ruuasta tukiaterin, niin tuplaa riisin määrä.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
4 kananmunaa
1 valkosipulinkynsi
1 tl gochujang-tahnaa tai punaista curry-tahnaa
2 rkl limetin mehua
10 g seesamiöljyä
1/2 rkl soijakastiketta
1/2 rkl riisiviinietikkaa
- lisäksi naisen annos
50 g riisiä
2 kevätsipulia
50 g tuoreita sokeriherneitä
ituja tai versosalaattia
- majoneesi naisen annos
15 g majoneesia
1 - 2 tl gochujang-tahnaa tai punaista curry-tahnaa
- miehen annos
6 kananmunaa
2 valkosipulinkynttä
2 tl gochujang-tahnaa tai punaista curry-tahnaa
3 rkl limetin mehua
15 g seesamiöljyä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
- lisäksi miehen annos
80 g riisiä
3 kevätsipulia
75 g tuoreita sokeriherneitä
ituja tai versosalaattia
- majoneesi miehen annos
25 g majoneesia
1 - 2 tl gochujang-tahnaa tai punaista curry-tahnaa
Ohjeet
- Keitä munia kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia. Munien keltuainen saa jäädä vähän löysäksi. Jäähdytä munat kylmän veden alla ja kuori ne.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Hienonna kevätsipuli ja pätki sokeriherneet 2-3 osaan.
- Sekoita majoneesin aineosat.
- Hienonna valkosipuli ja kypsennä sitä öljytilkassa hetki. Lisää loppu öljy, riisiviinietikka, gochujang-tahna tai curry-tahna, soijakastike ja limetin mehu. Sekoita ja kuumenna seos. Laske lämpöä ja lisää kananmunat. Pyörittele munia varovasti seoksessa, niin ettei ne hajoa, mutta seos tarttuu munien pintaan.
- Lusikoi riisi annoskulhoihin. Nosta päälle munat ja lämmin mausteseos. Lisää kevätsipuli, sokeriherneet ja itusalaatti. Syö majoneesikastikkeen kanssa.