Fenkoli-kalakeitto
3
annosta45
minutesTomaattisen kalakeiton maun raikastaa fenkoli.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
300 g ahven- tai kuhafileitä
360 g perunaa
2 tomaattia
1 punasipuli
1 fenkoli
10 g rypsiöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
1/2 tl fenkolinsiemeniä
1 l vettä
2 kpl kalaliemikuutioita
suolaa maun mukaan
1 limetin mehu
1/4 tl rouhittua mustapippuria
2 dl hienonnettua persiljaa
Halutessasi annoksen päälle 1 rkl turkkilaista jogurttia
- miehen annos
450 g ahven- tai kuhafileitä
570 g perunaa
3 tomaattia
1 punasipuli
1 fenkoli
15 g rypsiöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl fenkolinsiemeniä
1 l vettä
2 kpl kalaliemikuutioita
suolaa maun mukaan
1 limetin mehu
1/4 tl rouhittua mustapippuria
2 dl hienonnettua persiljaa
Halutessasi annoksen päälle 2 rkl turkkilaista jogurttia
ohjeet
- Leikkaa kalafileet ruodottomiksi. Ruodot ovat rivissä fileen keskellä. Etsi ruodot tunnustelemalla fileetä sormella leveämmästä päästä kohti pyrstöä. Poista ruotorivi leikkaamalla veitsellä viillot rivin molemmin puolin. Ruodot jäävät irti leikattuun pitkulaiseen palaan, ja loppu filee on ruodoton.
- Pese ja leikkaa perunat koosta riippuen 2–4 osaan. Kuutioi tomaatit. Kuori ja kuutioi sipuli. Huuhtele ja kuutioi fenkoli.
- Paista sipulia, fenkolia ja perunoita öljyssä kattilassa 5 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja fenkolinsiemenet. Paista 1 minuutti. Lisää vesi ja liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10–15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
- Lisää keittoon tomaattikuutiot, limetinmehu ja kalafileet. Keitä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkasta maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Viimeistele ahvenkeitto persiljalla.
- Syö turkkilaisen jogurtin kanssa.