Kesäkurpitsaspagetti bolognese

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

45

minutes

Perinteiseen bolognese-kastikkeeseen laitetaan jauhelihan lisäksi runsaasti kasviksia ja yrttejä. Kastiketta myös haudutelllaan hyvin ennen syömistä. 

Voit korvata myös kesäkurpitsapastan tavallisella spagetilla naisen annos neljälle aterialle on 100 g ja miehen annos 160 g. Jätä silloin myös voi pois. Jos syöt spagetin tukiateriana on naisen annos neljälle aterialle 200 g ja miehen annos 320 g. Tässäkin tapauksessä jätä voi pois.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • naisen annos
  • 400 g naudan jauhelihaa tai 160 g soijarouhetta

  • 1 sipuli

  • 1 -2 valkosipulinkynttä

  • 2 porkkanaa

  • 2 lehtisellerin vartta

  • 1 tlk (500 g) tomaattimurskaa

  • 1 dl vettä

  • 2 rkl tomaattisosetta

  • 1 rkl nautafondia

  • 2 tl oreganoa

  • 1 tl timjamia

  • 1 tl mustapippuria

  • (ripaus suolaa)

  • 80 g parmesania

  • tuoretta basilikaa

  • kesäkurpitsapasta
  • 1 kesäkurpitsa

  • 20 g voita

  • suolaa

  • miehen annos
  • 600 g naudan jauhelihaa tai 240 g soijarouhetta

  • 1 sipuli

  • 2 -3 valkosipulinkynttä

  • 3 porkkanaa

  • 3 lehtisellerin vartta

  • 1 tlk (500 g) tomaattimurskaa

  • 2 dl vettä

  • 3 rkl tomaattisosetta

  • 2 rkl nautafondia

  • 3 tl oreganoa

  • 2 tl timjamia

  • 2 tl mustapippuria

  • (ripaus suolaa)

  • 120 g parmesania

  • tuoretta basilikaa

  • kesäkurpitsapasta
  • 1 1/2 kesäkurpitsaa

  • 40 g voita

  • suolaa

ohjeet

  • Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkanat.
  • Leikkaa porkkana ja lehtiselleri pieniksi kuutioiksi. Voit myös raastaa ne karkeaksi raasteeksi. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Jos käytät soijarouhetta liota rouhe ja lisää se pannulle kasvisten kanssa.
  • Lisää sipulit ja kasvikset. Anna hautua pari minuuttia.
  • Lisää tomaattimurska, vesi, tomaattisose, fondi ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia.
  • Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
  • Pese kesäkurpitsa. Raasta spagettileikkurilla korkkiruuvisuikaleeksi tai höylää suikaleet kuorimaveitsellä/juustohöylällä.
  • Kiehauta voi pannulla. Nosta kesäkurpitsa pannulle ja kääntele minuutin verran, että kesäkurpitsa kuumenee. Älä kuitenkaan ylikypsennä. Mausta suolalla.
  • Syö kesäkurpitsaspagetti ja bolognese-kastike parmesaaniraasteen ja basilikan kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!