Kanakebab salaatilla
4
annosta1
hourItse tehtynä kebab on vähärasvaisempaa ja voit itse määrittää mausteiden määrää. Tämä ruoka on helppo valmistaa ja tällä kertaa tzatzikinkin nappasimme kaupan hyllyltä. Jos haluat tehdä tzatzikin itse löydät ohjeen Reseptipankista.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINEOSAT
- Naisen annos
2 valkosipulinkynttä
10 g öljyä
1 dl tuoretta persiljaa
1 tl suolaa
1/2 tl chilirouhetta
1 tl sipulijauhetta
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
400 g kananjauhelihaa tai 400 g vegejauhista
- salaatti naisen annos
100 g salaattisekoitusta
150 g kirsikkatomaatteja
1/2 punasipuli
60 g fetaa
200 g tzatzikia
- miehen annos
3 valkosipulinkynttä
10 g öljyä
1 dl tuoretta persiljaa
1 1/3 tl suolaa
2/3 tl chilirouhetta
1 1/2 tl sipulijauhetta
1 1/2 tl juustokuminaa eli jeeraa
600 g kananjauhelihaa tai 600 g vegejauhista
- salaatti miehen annos
150 g salaattisekoitusta
200 g kirsikkatomaatteja
90 g fetaa
1/2 punasipuli
400 g tzatzikia
OHJEET
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen grillivastuksella.
- Kuori ja pilko valkosipulinkynnet. Hienonna persilja.
- Sekoita kulhossa öljy, valkosipulit ja persilja. Lisää seokseen mausteet. Lisää lopuksi jauheliha ja sekoita hyvin.
- Taputtele kebab-massa leivinpaperoidulle pellille ohueksi levyksi. Paista noin 45 minuuttia.
- Puolita kirsikkatomaatit. Viipaloi punasipuli ja kuutioi feta. Sekoita salaatti, kirsikkatomaatit, punasipuli ja feta keskenään.
- Kun kebab on paistunut suikaloi se pieniksi paloiksi.
- Syö kebab salaatin ja tzatzikin kanssa.