Moussaka
6
annosta1
hour45
minutesToiveresepti! Moussaka on perinteinen kreikkalainen laatikkoruoka, jota moni kreikan lomailija on varmasti maistanut matkallaan. Moussakassa maukas tomaattikastike yhdistetään perunohin ja munakoisoon ja koko laatikko kruunataan yleensä valkokastikkeella. Me vähän oikaisimme ja korvaamme valkokastikkeen proteiinpitoisella sulatejuustolla ja ripauksella fetaa. Säästyy aikaa, mutta tulee mukavasti makua. .
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINEOSAT
- naisen annos
2 (n. 600 g) munakoisoa
20 g oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
480 g jauhoista perunaa
- Jauhelihakastike naisen annos
1 sipuli
400 g naudan jauhelihaa (10 %) tai 400 g vegejauhista
10 g oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
2 tl oreganoa
3/4 tl suolaa
1 tl kanelia
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl minttua
1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia
- päälle naisen annos
200 g kevyt sulatejuustoa (rasvaa alle 10% esim. Polar 9)
100 g fetaa
- miehen annos
3 (n. 900 g) munakoisoa
30 g oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
760 g jauhoista perunaa
- Jauhelihakastike miehen annos
1 sipuli
600 g naudan jauhelihaa (10 %) tai 600 g vegejauhista
15 g oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
3 tl oreganoa
1 tl suolaa
1,5 tl kanelia
2/3 tl mustapippuria
2/3 tl minttua
2 tlk (500 g) paseerattua tomaattia
- päälle miehen annos
300 g kevyt sulatejuustoa (rasvaa alle 10% esim. Polar 9)
150 g fetaa
OHJEET
- Leikkaa munakoisot noin 1 1/2 cm paksuisiksi viipaleiksi ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Voitele munakoisot oliiviöljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Käännä viipaleet paistamisen puolessa välissä.
- Kuori perunat ja leikkaa ne noin 1/2 cm viipaleiksi. Keitä perunaviipaleet vähässä suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi, noin 7 minuuttia. Valuta perunat.
- Ruskista jauheliha rasvassa.. Lisää jauhelihojen joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipulit. Paista pari minuuttia. Mausta oreganolla, suolalla, kanelilla, pippurilla ja mintulla. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti. Anna kastikkeen hautua noin 20 minuuttia.
- Levitä voidellun (lasagne)vuoan pohjalle perunat yhteen kerrokseen. Lisää puolet jauhelihakastikkeesta ja sen päälle munakoisoviipaleet tiiviisti vierekkäin. Levitä päälle loppu jauhelihakastike.
- Lusikoi päälle sulatejuusto.
- Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia. Ota vuoka uunista ja lisää päälle feta. Paista vielä noin 10 minuuttia. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.