Moussaka

Annokset

6

annosta
Valmistusaika

1

hour 

45

minutes

Toiveresepti! Moussaka on perinteinen kreikkalainen laatikkoruoka, jota moni kreikan lomailija on varmasti maistanut matkallaan. Moussakassa maukas tomaattikastike yhdistetään perunohin ja munakoisoon ja koko laatikko kruunataan yleensä valkokastikkeella. Me vähän oikaisimme ja korvaamme valkokastikkeen proteiinpitoisella sulatejuustolla ja ripauksella fetaa. Säästyy aikaa, mutta tulee mukavasti makua. .

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

AINEOSAT

  • naisen annos
  • 2 (n. 600 g) munakoisoa

  • 20 g oliiviöljyä

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 480 g jauhoista perunaa

  • Jauhelihakastike naisen annos
  • 1 sipuli

  • 400 g naudan jauhelihaa (10 %) tai 400 g vegejauhista

  • 10 g oliiviöljyä

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2 tl oreganoa

  • 3/4 tl suolaa

  • 1 tl kanelia

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 1/2 tl minttua

  • 1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia

  • päälle naisen annos
  • 200 g kevyt sulatejuustoa (rasvaa alle 10% esim. Polar 9)

  • 100 g fetaa

  • miehen annos
  • 3 (n. 900 g) munakoisoa

  • 30 g oliiviöljyä

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 760 g jauhoista perunaa

  • Jauhelihakastike miehen annos
  • 1 sipuli

  • 600 g naudan jauhelihaa (10 %) tai 600 g vegejauhista

  • 15 g oliiviöljyä

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 3 tl oreganoa

  • 1 tl suolaa

  • 1,5 tl kanelia

  • 2/3 tl mustapippuria

  • 2/3 tl minttua

  • 2 tlk (500 g) paseerattua tomaattia

  • päälle miehen annos
  • 300 g kevyt sulatejuustoa (rasvaa alle 10% esim. Polar 9)

  • 150 g fetaa

OHJEET

  • Leikkaa munakoisot noin 1 1/2 cm paksuisiksi viipaleiksi ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Voitele munakoisot oliiviöljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Käännä viipaleet paistamisen puolessa välissä.
  • Kuori perunat ja leikkaa ne noin 1/2 cm viipaleiksi. Keitä perunaviipaleet vähässä suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi, noin 7 minuuttia. Valuta perunat.
  • Ruskista jauheliha rasvassa.. Lisää jauhelihojen joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipulit. Paista pari minuuttia. Mausta oreganolla, suolalla, kanelilla, pippurilla ja mintulla. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti. Anna kastikkeen hautua noin 20 minuuttia.
  • Levitä voidellun (lasagne)vuoan pohjalle perunat yhteen kerrokseen. Lisää puolet jauhelihakastikkeesta ja sen päälle munakoisoviipaleet tiiviisti vierekkäin. Levitä päälle loppu jauhelihakastike.
  • Lusikoi päälle sulatejuusto.
  • Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia. Ota vuoka uunista ja lisää päälle feta. Paista vielä noin 10 minuuttia. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!