Cheddar-pekonimuffinit

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

45

minutes

Uunista pöytään nostetut cheddar-pekonimuffinit ovat tuhtia aamupalaa ja sopivat hyvin iltateellekin. 

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

AINEOSAT

  • naisen annos
  • 120 g kanapekonia tai 120 g vegepekonia

  • 75 g kaurajauhoja

  • 25 g kaurahiutaleita

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 60 g cheddar-juustoa (raaste)

  • 3 vartta kevätsipulia

  • 3 kananmunaa

  • 200 g rahkaa

  • 100 g aurinkokuivattua tomaattia mausteliemessä tai kirsikkatomaatteja

  • 10 g öljyä

  • 1 kurkku

  • miehen annos
  • 120 g kanapekonia tai 120 g vegepekonia

  • 120 g kaurajauhoja

  • 40 g kaurahiutaleita

  • 1 1/3 tl leivinjauhetta

  • 90 g cheddar-juustoa (raaste)

  • 5 vartta kevätsipulia

  • 5 kananmunaa

  • 350 g rahkaa

  • 150 g aurinkokuivattua tomaattia mausteliemessä tai kirsikkatomaatteja

  • 15 g öljyä

  • 1 kurkku

OHJEET

  • Pilko pekonit ja paahda pannulla rapeiksi. Lsää lämpimien pekonipalojen joukkoon hienonnetut sipulit ja anna seoksen jäähtyä.
  • Sekoita jauhot sekä kaurahiutaleet kulhossa ja sekoita joukkoon leivinjauhe ja suola. Vatkaa toisessa kulhossa kevyesti munat ja rahka keskenään. Sekoita jauhoseos muna-rahkaseokseen.
  • Lisää pekoniseos ja raastettu cheddar. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.
  • Jaa seos tasaisesti paperisiin öljyllä voideltuihin muffinivuokiin tai silikonipintaiselle muffinipellille. Lisää pinnalle loput tomaatit. Paista muffineita 200-asteisen uunin alaosassa 15-20 minuuttia, koosta riippuen.
  • Nosta muffinit hetkeksi jäähtymään ritilälle.
  • Syö yhdessä kurkun kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!