Cheddar-pekonimuffinit
4
annosta45
minutesUunista pöytään nostetut cheddar-pekonimuffinit ovat tuhtia aamupalaa ja sopivat hyvin iltateellekin.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINEOSAT
- naisen annos
120 g kanapekonia tai 120 g vegepekonia
75 g kaurajauhoja
25 g kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
60 g cheddar-juustoa (raaste)
3 vartta kevätsipulia
3 kananmunaa
200 g rahkaa
100 g aurinkokuivattua tomaattia mausteliemessä tai kirsikkatomaatteja
10 g öljyä
1 kurkku
- miehen annos
120 g kanapekonia tai 120 g vegepekonia
120 g kaurajauhoja
40 g kaurahiutaleita
1 1/3 tl leivinjauhetta
90 g cheddar-juustoa (raaste)
5 vartta kevätsipulia
5 kananmunaa
350 g rahkaa
150 g aurinkokuivattua tomaattia mausteliemessä tai kirsikkatomaatteja
15 g öljyä
1 kurkku
OHJEET
- Pilko pekonit ja paahda pannulla rapeiksi. Lsää lämpimien pekonipalojen joukkoon hienonnetut sipulit ja anna seoksen jäähtyä.
- Sekoita jauhot sekä kaurahiutaleet kulhossa ja sekoita joukkoon leivinjauhe ja suola. Vatkaa toisessa kulhossa kevyesti munat ja rahka keskenään. Sekoita jauhoseos muna-rahkaseokseen.
- Lisää pekoniseos ja raastettu cheddar. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.
- Jaa seos tasaisesti paperisiin öljyllä voideltuihin muffinivuokiin tai silikonipintaiselle muffinipellille. Lisää pinnalle loput tomaatit. Paista muffineita 200-asteisen uunin alaosassa 15-20 minuuttia, koosta riippuen.
- Nosta muffinit hetkeksi jäähtymään ritilälle.
- Syö yhdessä kurkun kanssa.