Sipulipihvit ja muussi

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

45

minutes


Suussa sulavan pehmeäksi haudutettu sipuli kruunaa pihvit. Pihvien kanssa syödään muussia johon vähän luonnetta tuo lanttu. 

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

AINESOSAT

  • naisen annos
  • 400 g naudan ulkofileetä tai 400 g tofua

  • ripaus suolaa

  • ripaus mustapippuria rouhittuna

  • 10 g öljyä

  • haudutettu sipuli naisen annos
  • 3 sipulia

  • 10 g voita

  • 3 dl vettä

  • 1 liha-annosfondi tai kasvisfondia

  • 2 tl sinappia

  • muussi naisen annos
  • 480 g perunoita

  • 200 g lanttua

  • ripaus suolaa

  • 10 g öljyä

  • miehen annos
  • 600 g naudan ulkofileetä tai 600 g tofua

  • ripaus suolaa

  • ripaus mustapippuria rouhittuna

  • 15 g öljyä

  • haudutettu sipuli miehen annos
  • 4 sipulia

  • 20 g voita

  • 4 dl vettä

  • 1 1/2 liha-annosfondia tai kasvisfondia

  • 3 tl sinappia

  • muussi miehen annos
  • 760 g perunoita

  • 300 g lanttua

  • ripaus suolaa

  • 15 g öljyä

OHJEET

  • Kuori ja kuutioi perunat ja lanttu. Laita kuutiot kattilaan ja lisää päälle reilusti vettä. Keitä kasviksia niin kauan että ne ovat pehmenneet. Kaada kattilasta keitinvesi talteen. Survo kasvikset muussinuijalla ja lisää joukkoon sen verran keitinvettä että muussi on sopivaa. Lisää öljy ja mausta suolalla.
  • Valmista haudutettu sipuli. Kuori ja leikkaa sipulit puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sulata voi pannulla ja ruskista sipuleita keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
  • Kaada sipulien päälle vesi ja lisää fondi sekä sinappi. Sekoita ja keitä kokoon noin 10 minuuttia. Pidä lämpimänä pihvien paiston ajan.
  • Leikkaa ulkofileestä neljä tasapaksua pihviä tai siivuta tofu. Taputtele pihvien tai tofun pinnat kuivaksi talouspaperilla ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy pannulla ja paista kaksi pihviä / tofua kerrallaan kuumalla pannulla noin 2 minuuttia per puoli riippuen halutusta kypsyydestä.
  • Syö pihvit muussin ja sipulikastikkeen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!