Purjokeitto sinihomejuustolla ja kanalla
3
annosta30
minutesPurjosipuli keitetään ihanan pehmeäksi ja saa kaverikseen suloisen suolaisen sinihomejuuston. Tämä keitto valmistuu nopeasti ja maistuu varmasti vaativallekin herkkusuulle.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
200 g purjoa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
10 g öljyä
6 dl vettä
1 kana- tai kasvisliemikuutiota
60 g sinihomejuustoa (esim. Aurajuustoa)
100 g crème fraîchea (12%)
2 rkl hienonnettua persiljaa
mustapippuria myllystä
300 g kanasuikaleita tai 120 g soijasuikaleita
suolaa ja pippuria
- miehen annos
300 g purjoa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
15 g öljyä
8 dl vettä
1 1/2 kana- tai kasvisliemikuutiota
90 g sinihomejuustoa (esim. Aurajuustoa)
150 g crème fraîchea (12%)
3 rkl hienonnettua persiljaa
mustapippuria myllystä
450 g kanasuikaleita tai 180 g soijasuikaleita
suolaa ja pippuria
ohjeet
- Viipaloi hyvin pesty purjo. Paloittele sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuullota ne öljyssä kattilassa pehmeiksi, älä ruskista
- Sekoita joukkoon vesi sekä liemikuutio. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min. Sekoita välillä.
- Paista kanasuikaleet tai liotetut soijasuikaleet. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää crème fraîche sekä puolet sinihomejuustosta ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Soseuta keitto. Mausta pippurilla. Lisää pinnalle hienonnettua persiljaa, loppu sinihomejuusto ja kanaa.