Avokado toast eli avokadoleipä
Annokset
4
annostaValmistusaika
1
hour30
minutesAvokado toast on brunssien klassikko, mutta tätä voi nauttia ihan mihin aikaan päivästä hyvänsä ja aina maistuu hyvältä. Uppomuna kruunaa avokadoleivän.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- leipä naisen ja miehen annos
2 munaa
150 g rahkaa
2 rkl psylliumia
40 g mantelijauhetta
40 g auringonkukansiemeniä
1 dl sokerijuurikaskuitua tai pofiberia
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 dl mantelimaitoa
- päälliset naisen annos (1/4 osa leipä)
70 g avokadoa
1 kananmuna
1 rkl väkiviinaetikkaa
ripaus mustapippuria ja suolaa
sitruunalohko
- päälliset miehen annos (1/4 osa leipä)
140 g avokadoa
2 kananmunaa
1 rkl väkiviinaetikkaa
ripaus mustapippuria ja suolaa
sitruunalohko
ohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Sekoita kulhossa munat, rahka ja psyllium. Lisää kuivat aineet ja sekoita hyvin.
- Laita leipävuoan tai vaikka kattilan pohjalle leivinpaperin pala ja taputtele taikina vuoan pohjalle.
- Paista leipää noin 50 minuuttia.
- Riko huoneenlämpöinen kananmuna pieneen kulhoon tai kahvikuppiin. Kuumenna 2 l vettä poreilevaksi paksupohjaisessa kattilassa ja kaada joukkoon 1 rkl väkiviinaetikkaa. Älä lisää veteen suolaa, sillä se rikkoo valkuaisen rakenteen.
- Pyöräytä vettä kauhalla tai lusikalla, jotta saat aikaan tasaisen pyörteen. keitinveden pyörre auttaa kananmunaa pysymään tiiviisti koossa ja etikka edistää munan hyytymistä.
- Kaada kananmuna varovasti, mutta nopeasti veteen pyörteen keskelle. Kypsennä yksi uppomuna kerrallaan hiljalleen kiehuvassa vedessä noin 3½-4 minuuttia. Jos haluat munasta kiinteämmän, jatka kypsennystä 1-2 minuuttia.
- Siivuta 1/4 osa leivästä, jos haluat voit vähän paahtaa leipää. Halkaise avokado ja koverra sisus leivän päälle. Voit muussata sisuksen tahnaksi.
- Lisää päälle uppomuna, sekä pippuria ja suolaa. Voit puristaa päälle vielä vähän sitruunaa.
- Syö tällä aterialla 1/4 leivästä leivänpäällisten kanssa.