Georgialaiset munakoisorullat, tzatziki ja juustokeksit
4
Annosta1
hour30
minutesTämä herkkulautanen sopii vaikka vappu-piknikille. Saksanpähkinöillä täytetyt munakoisot ovat georgialaisen keittiön parasta antia: täyteläistä, mutta samaan aikaan raikasta.
Kypsennä munakoisot ja tee täyte edellisenä päivänä. Kääri rullat juuri ennen tarjoamista. Jos täytettä jää yli, voit käyttää sitä levitteenä. Pähkinätäyte säilyy jääkaapissa 2-4 päivää ja pakastettuna jopa vuoden. Tzatziki valmistetaan kevyestä jogurtista joten se on hyvä proteiininlähde. Kolmen aineen juustokeksit on kiva dippailla tzatzikiin.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- georgialaiset munakoisorullat
1 munakoiso
10 g oliivi- tai rypsiöljyä
100 g saksanpähkinöitä
2 valkosipulinkynttä
6 rkl kuumaa vettä
(1/4 tl sahramia)
3 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
1 rkl valkoviinietikkaa
2 tl jauhettua korianteria
1 tl suolaa
1/2 tl cayannepippuria
Lisäksi 1/2 granaattiomenan siemenet tai pakastettuja viinimarjoja
- Tzatziki naisen annos
150 g kevyt kreikkalaista jogurttia
1/3 kurkku
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
- juustokeksit naisen annos
75 g kevyt juustoa rasvaa alle 10%
1 kananmuna
1/2 dl pofiberia
- lisäkkeet naisen annos
100 g kylmäsavulohta
100 g rucolaa
- georgialaiset munakoisorullat miehen annos
2 munakoisoa
30 g oliivi- tai rypsiöljyä
180 g saksanpähkinöitä
3 valkosipulinkynttä
9 rkl kuumaa vettä
(2/4 tl sahramia)
5 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
2 rkl valkoviinietikkaa
3 tl jauhettua korianteria
1 1/2 tl suolaa
1 tl cayannepippuria
Lisäksi 1/2 granaattiomenan siemenet tai pakastettuja viinimarjoja
- Tzatziki miehen annos
250 g Kevyt kreikkalaista jogurttia
2/3 kurkku
2 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
- juustokeksit miehen annos
120 g kevyt juustoa rasvaa alle 10%
1 kananmuna
1/2 dl pofiberia
- lisäkkeet miehen annos
150 g kylmäsavulohta
100 g rucolaa
Ohjeet
- Raasta ensin kurkku tzatzikia varten ja laita se siivilään valumaan. Anna valua noin tunti.
- Valmista seuraavaksi munakoisorullat. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa munakoisot pituussuunnassa 1/2-1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
- Sivele munakoisoviipaleet öljyllä.
- Nosta viipaleet leivinpaperoidulle uunipellille ja paista uunissa 10 minuuttia. Voit paistaa munakoisoviipaleet myös tarttumattomassa pannussa, noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta.
- Valmista täyte. Rouhi pähkinät monitoimikoneessa hiekkamaiseksi. Siirrä jauhe kulhoon.
- Kuori valkosipulinkynnet ja laita ne kuuman veden ja sahramin kanssa monitoimikoneeseen. Hienonna tasaiseksi liemeksi. Sekoita liemi pähkinäjauheeseen.
- Ota muutama yrtinlehti sivuun koristelua varten. Hienonna loput yrtit. Sekoita yrttisilppu, valkoviinietikka ja mausteet täytteeseen.
- Levitä täytettä kullekin munakoisoviipaleelle ja kääri rullalle. Koristele rullat yrteillä ja granaattiomenansiemenillä.
- Raasta juusto keksejä varten. Sekoita juustoraasteeseen pofiber ja kananmuna. Nostele lusikalla leivinpaperoidulle pellille kasoja taikinaa. Voi vähän muotoilla keksejä kostutetuin käsin. Paista keksejä 200 asteessa noin 15 minuttia, niin että juusto sulaa ja keksit saavat väriä pintaan. Jäähdytä.
- Sekoita vielä kurkkuraaste, turkkilainen jogurtti ja tzatzikin mausteet. Voit lisätä myös tuoretta minttua.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa kaikista ruuista.