Harissa-munakoisopata
4
annosta1
hourHarissa on pohjoisafrikkalainen tulinen punainen tahna, joka valmistetaan chilistä ja muista mausteista. Harissassa on valkosipulia, kuminaa, roomankuminaa, korianteria ja oliiviöljyä. Maista varovasti tahnaa, että osaat annostella sitä sopivan määrän. Jos pidät tulisesta ruuasta voit käyttää sitä runsaammin, mutta jos pidät miedommasta käytä sitä varovaisemmin. Se tuo kuitenkin ruokaan miellyttävän eksoottisen vivahteen.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
1 munakoiso
30 g öljyä
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
0,5-1 rkl harissatahnaa
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl kanelia
1 prk (400g) kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
1 dl vettä
1 tl suolaa
300 g tofua tai 300 g kanasuikaleita
1 prk (380/230 g) kikherneitä suolaliemessä
1/2 ruukku lehtipersiljaa
- miehen annos
2 munakoisoa
45 g öljyä
1 punasipuli
4 valkosipulinkynttä
1 -2 rkl harissatahnaa
1 ,5 tl fenkolinsiemeniä
2 tl kanelia
1 prk (400g) kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
1 dl vettä
1 tl suolaa
500 g tofua tai 500 g kanasuikaleita
1 prk (380/230 g) kikherneitä suolaliemessä
1/2 ruukku lehtipersiljaa
ohjeet
- Leikkaa munakoisot isoiksi tikuiksi. Levitä ne leivinpaperoidulle pellille ja valuta päälle oliiviöljyä, sekä mausta suolalla. Esikypsennä munakoisoja 15 minuuttia 225 asteisessa uunissa.
- Kuori ja viipaloi puna- ja valkosipuli.
- Kuullota sipuleita pannulla noin 5 minuuttia. Lisää harissa, fenkolinsiemenet ja kaneli. Paista vielä muutama minuutti.
- Kaada tomaatit pannulle ja lisää vielä vesi. Lisää vielä vähän suolaa.
- Kaada seos pataan. Älä puhdista vielä pannua. Lisää munakoisot ja kääntele varovasti.
- Peitä pata kannella ja kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Kuutioi talouspaperilla kuivattu tofu. Ruskista tofu tai kana pannulla missä on vielä hiven kastiketta.
- Valuta kikherneet.
- Lisää tofu tai kana sekä kikherneet pataan ja jatka kypsentämistä vielä 10 minuutta.
- Hienonna kypsän padan päälle lehtipersiljaa.