Hartsho eli georgialainen lihakeitto
4
annosta30
minutes3
hoursHartshon pohjana käytetään perinteistä georgialaista satsibeli-tomaattikastiketta. Kastiketta voi käyttää muissakin ruuissa kastikkeena. Keiton valmistaminen ei ole ollenkaan vaikeaa, kannattaa vain varata aikaa lihan hauduttamiseen. Viimeistelemme keiton fetalla ja korianterilla
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
400 g naudan lapaa tai palapaistia tai 400 g tofua
suolaa
mustapippuria
160 g fetaa
tuoretta korianteria
- satsibeli-kastike naisen sekä miehen annos
800 g tomaattimurskaa (tai kypsiä tomaatteja)
2 dl vettä
1 suippopaprika
1 rkl korianteria
1 tl fenkolinsiemeniä
2 tl paprikajauhetta
2 laakerinlehteä
4 valkosipulinkynttä
1 rkl karkeaa merisuolaa
1 rkl mustapippuria
- miehen annos
600 g naudan lapaa tai palapaistia tai 600 g tofua
suolaa
mustapippuria
240 g fetaa
tuoretta korianteria
Ohjeet
- Kaada tomaattimurska (tai kuutioidut tomaatit kattilaan)sekä kuutioidut paprikat ja lisää vesi. Lisää kattilaan myös korianteri, paprikajauhe ja laakerinlehdet.
- Keitä kymmenisen minuuttia. Poista laakerinlehdet.
- Aja keitto tasaiseksi sauva- tai tehosekoittimella.
- Jauha kuoritut valkosipulinkynnet merisuolan kanssa tahnaksi. Lisää tahna keittoon. Lisää vielä mustapippuri.
- Suolaa ja pippuroi lihapalat tai tofu kauttaaltaan ja laita uunivuokaan. Kaada päälle satsibeli-kastike.
- Hauduta 180-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Jos käytät tofua riittää hauduttamiseen puolisen tuntia.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa keitosta fetan kanssa. Voit lisätä päälle vielä tuoretta korianteria.