Hasselbackan palsternakat ja lohi

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

45

minutes

Varmaan monille on tutut hasselbackan perunat, teimmekin samalla tyylillä palsternakkaa. Palsternakat saa lisämakua pestosta. Proteiini otetaan savukalasta.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 3 palsternakkaa

  • 20 g öljyä

  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

  • 1/4 tl suolaa

  • 40 g pestoa

  • lisäksi naisen annos
  • 300 g lämminsavulohta tai muuta savustettua kalaa

  • miehen annos
  • 5 palsternakkaa

  • 30 g öljyä

  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

  • 1/2 tl suolaa

  • 60 g pestoa

  • lisäksi miehen annos
  • 450 g lämminsavulohta tai muuta savustettua kalaa

Ohjeet

  • Pese palsternakat juuresharjalla. Poista kannat.
  • Leikkaa palsternakkojen pintaan tiheät poikittaiset viillot siten, että viipaleet jäävät alaosastaan kiinni.
  • Kuori ja rouhi valkosipulinkynnet pieneksi silpuksi. Sekoita valkosipulinkynnet ja öljy keskenään. Levitä valkosipuliöljy palsternakkojen pinnalle. Ripottele päälle suola.
  • Kypsennä palsternakkoja 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet.
  • Levittele kypsien palsternakkojen päälle pesto.
  • Syö tällä aterialla 1/3 osa palsternakoista lohen kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!