Hasselbackan palsternakat ja lohi
Annoksia
3
AnnostaValmistusaika
45
minutesVarmaan monille on tutut hasselbackan perunat, teimmekin samalla tyylillä palsternakkaa. Palsternakat saa lisämakua pestosta. Proteiini otetaan savukalasta.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
3 palsternakkaa
20 g öljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/4 tl suolaa
40 g pestoa
- lisäksi naisen annos
300 g lämminsavulohta tai muuta savustettua kalaa
- miehen annos
5 palsternakkaa
30 g öljyä
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/2 tl suolaa
60 g pestoa
- lisäksi miehen annos
450 g lämminsavulohta tai muuta savustettua kalaa
Ohjeet
- Pese palsternakat juuresharjalla. Poista kannat.
- Leikkaa palsternakkojen pintaan tiheät poikittaiset viillot siten, että viipaleet jäävät alaosastaan kiinni.
- Kuori ja rouhi valkosipulinkynnet pieneksi silpuksi. Sekoita valkosipulinkynnet ja öljy keskenään. Levitä valkosipuliöljy palsternakkojen pinnalle. Ripottele päälle suola.
- Kypsennä palsternakkoja 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet.
- Levittele kypsien palsternakkojen päälle pesto.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa palsternakoista lohen kanssa.