Hedelmäkakku
Annokset
12
viipalettaValmistusaika
1
hour20
minutesToiveresepit! Tämä kakku on makeutettu pelkästään hedelmillä, eli ei mitään keinotekoista. Silti kakku on ihanan mehevä ja riittävän makea taltuttamaan makeanhimon.
Koko kakussa on noin 15 naisen ja 10 miehen rasva-annosta sekä 2,5 naisen ja 1,7 miehen proteiiniannosta.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
1 banaani
200 g raejuustoa
2 munaa
2 dl mangososetta
3 dl (140 g) mantelijauhetta
1 dl (50 g) kookosjauhoja
2 ,5 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
50 g rypsiöljyä
5 kuivattua viikunaa pilkottuna
ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Kuori ja pilko banaani kulhoon sekä lisää raejuusto. Aja tasaiseksi sauva- tai tehosekoittimella.
- Lisää kananmunat ja mangosose. Sekoita hyvin.
- Yhdistä toisessa kulhossa mantelijauhe, kookosjauho, psylliumi, leivinjauhe ja piparkakkumauste.
- Lisää nämä kuivat aineet taikinaan. Sekoita hyvin. Lisää vielä 40 g öljyä ja viikunan palat.
- äytä loppu öljy rengasvuoan voitelemiseen.
- Kaada taikina vuokaan ja paista noin 45 minuuttia uunin keskitasolla.