Helppo sitruuna-oliiviöljykakku

Annokset

14

palaa
Aktiivinen valmistusaika

15

minutes
Valmistusaika

1

hour 

Tämä kakku syntyy helposti ilman vatkainta. Raikas kakku sisältää sitruunaa ja hivenen limeä.


Koko kakussa on 4,5 naisen ja 3 miehen annosta.  

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • 400 g (2 prk, à 200 g) sitruuna-limerahkaa

  • 4 kananmunaa

  • 60 g oliiviöljyä

  • 1 dl erytritolia

  • 100 g mantelijauhoja

  • 1/4 tl ksantaania

  • 3 rkl pofiberia

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1/2 tl soodaa

  • Voita vuoan voitelemiseen

ohjeet

  • Voitele kakkuvuoka (vetoisuus 1,6 l). Säädä uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  • Sekoita puuhaarukalla rahka, kananmunat ja öljy. Lisää erytritoli. Yhdistä mantelijauhoihin, ksantaani, pofiber, leivinjauhe ja sooda ja sekoita ne taikinaan. Sekoita, kunnes taikina on tasaista. Kaada taikina vuokaan.
  • Paista kakkua uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos taikina ei tartu tikkuun, kakku on kypsä. Jatka paistamista, jos tikussa on taikinaa. Kumoa kakku lautasen päälle ja anna jäähtyä.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!