Intialainen tofukastike kukkakaaliriisillä

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

1

hour 

Intialainen tofukastike on ihanan mausteinen ja täyteläinen ruoka. Sen rinnalle tulee kukkakaaliriisi ja voit tuoda vielä vihreää lautaselle kurkkujen muodossa.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • tofukastike naisen annos
  • 300 g Jalotofu Aasia (tai muu tofu)

  • 20 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 1 sipuli

  • 1 valkosipulin kynsi

  • ½ paprika

  • 2 rkl tomaattipyrettä

  • 2 dl paseerattua tomaattia

  • 200 g kookoskermaa

  • 1 tlk ananaspaloja omassa mehussaan (140 g valutettuna)

  • 1 prk mustapapuja (230 g valutettuna) esim. GoGreen

  • 2 tl punaista Thai currytahnaa

  • 2 -3 tl Garam masala-mausteseosta

  • 1 tl curryjauhetta

  • ripaus jauhettua neilikkaa

  • ripaus fenkolin siemeniä

  • puolikkaan sitruunan mehu

  • halutessasi päälle tuoretta korianteria

  • kukkakaaliriisi naisen annos
  • 1 pieni kukkakaali

  • 20 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • tofukastike miehen annos
  • 500 g Jalotofu Aasia (tai muu tofu)

  • 30 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulin kynttä

  • 1 paprika

  • 3 rkl tomaattipyrettä

  • 2 dl paseerattua tomaattia

  • 300 g kookoskermaa

  • 1 tlk ananaspaloja omassa mehussaan (140 g valutettuna)

  • 1 prk mustapapuja (230 g valutettuna) esim. Gogreen

  • 2 tl Punaista Thai currytahnaa

  • 3 -4 tl Garam masala-mausteseosta

  • 1 1/2 tl curryjauhetta

  • ripaus jauhettua neilikkaa

  • ripaus fenkolin siemeniä

  • puolikkaan sitruunan mehu

  • halutessasi päälle tuoretta korianteria

  • kukkakaaliriisi miehen annos
  • 1 iso kukkakaali

  • 30 g oliivi- tai rypsiöljyä

Ohjeet

  • Paista tofu pannulla öljyssä noin 5 min. Lisää joukkoon pilkotut sipulit ja kuullota kevyesti.
  • Lisää paprika, currytahna, tomaattipyree, pavut, ananakset ja mausteet.
  • Paista hetki ja lisää joukkoon paseerattu tomaatti ja kookoskerma.
  • Sekoita hyvin. Lisää joukkoon sitruunamehu. Kiehauta seosta pannulla hetki.
  • Tee kukkakaaliriisi. Huuhtele kukkakaali ja raasta se karkealla terällä tai monitoimikoneessa hienoksi muruksi. Lämmitä ruokaöljy pannulla ja lisää kukkakaaliriisi. Keitä muutama minuutti, kunnes kukkakaali on hiukan pehmennyt.
  • Syö tällä aterialla 1/4 kastikkeesta ja kukkakaaliriisistä.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!