Itämainen katkarapu-riisisalaatti

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

45

minutes

Raikas mutta täyttävä salaatti pitää sisällään aavistuksen itämaisia mausteita.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

AINEOSAT

  • naisen annos
  • 75 g riisiä

  • 450 g katkarapuja

  • 1 tl srirachaa tai 1/2 tl chilihiutaleita

  • 1 limen mehu

  • 10 g öljyä

  • 1 tl suolaa

  • 2 rkl riisiviinietikkaa

  • 1 porkkana

  • 1/2 paprika

  • 1/4 kurkkua

  • 2 - 3 kevätsipulia

  • 1/2 ruukkua korianteria hienonnettuna

  • 1/2 ruukkua salaattia

  • 40 g pähkinöitä

  • 1 lime

  • miehen annos
  • 120 g riisiä

  • 600 g katkarapuja

  • 1 ,5 tl srirachaa tai 2/3 tl chilihiutaleita

  • 1 limen mehu

  • 15 g öljyä

  • 1 1/3 tl suolaa

  • 3 rkl riisiviinietikkaa

  • 1 porkkana

  • 1 paprika

  • 1/3 kurkkua

  • 3 -4 kevätsipulia

  • 1/2 ruukkua korianteria hienonnettuna

  • 1/2 ruukkua salaattia

  • 60 g pähkinöitä

  • 1 lime

OHJEET

  • Ota katrkaravut sulamaan. Voit sulattaa ne lämpoisessaä vedessä.
  • Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä kypsä riisi.
  • Yhdistä sriracha tai chilihiutaleet, limemehu, suola ja riisiviinietikka. Sekoita kastike katkarapuihin ja laita jääkaappiin maustumaan salaatin valmistelun ajaksi.
  • Pese, kuori ja raasta porkkana. Suikaloi paprika ja halkaise kurkku pitkittäin. Kaavi lusikalla kurkun siemenet pois. Viipaloi kurkunpuolikkaat poikittain. Suikaloi kevätsipulit.
  • Sekoita riisi, paloitellut kasvikset ja korianteri. Levitä salaatinlehdet tarjoilulautaselle ja jaa riisiseos lehtien päälle. Aseta päälle katkaravut mausteliemineen ja pähkinät. Lohko lime ja tarjoa lohkot salaatin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!