Itämainen katkarapu-riisisalaatti
3
annosta45
minutesRaikas mutta täyttävä salaatti pitää sisällään aavistuksen itämaisia mausteita.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINEOSAT
- naisen annos
75 g riisiä
450 g katkarapuja
1 tl srirachaa tai 1/2 tl chilihiutaleita
1 limen mehu
10 g öljyä
1 tl suolaa
2 rkl riisiviinietikkaa
1 porkkana
1/2 paprika
1/4 kurkkua
2 - 3 kevätsipulia
1/2 ruukkua korianteria hienonnettuna
1/2 ruukkua salaattia
40 g pähkinöitä
1 lime
- miehen annos
120 g riisiä
600 g katkarapuja
1 ,5 tl srirachaa tai 2/3 tl chilihiutaleita
1 limen mehu
15 g öljyä
1 1/3 tl suolaa
3 rkl riisiviinietikkaa
1 porkkana
1 paprika
1/3 kurkkua
3 -4 kevätsipulia
1/2 ruukkua korianteria hienonnettuna
1/2 ruukkua salaattia
60 g pähkinöitä
1 lime
OHJEET
- Ota katrkaravut sulamaan. Voit sulattaa ne lämpoisessaä vedessä.
- Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä kypsä riisi.
- Yhdistä sriracha tai chilihiutaleet, limemehu, suola ja riisiviinietikka. Sekoita kastike katkarapuihin ja laita jääkaappiin maustumaan salaatin valmistelun ajaksi.
- Pese, kuori ja raasta porkkana. Suikaloi paprika ja halkaise kurkku pitkittäin. Kaavi lusikalla kurkun siemenet pois. Viipaloi kurkunpuolikkaat poikittain. Suikaloi kevätsipulit.
- Sekoita riisi, paloitellut kasvikset ja korianteri. Levitä salaatinlehdet tarjoilulautaselle ja jaa riisiseos lehtien päälle. Aseta päälle katkaravut mausteliemineen ja pähkinät. Lohko lime ja tarjoa lohkot salaatin kanssa.