Janssonin kiusaus 8 viikon tapaan

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

1

hour 

30

minutes

Janssonin kiusaus on yllättävän helppo ruoka valmistaa. Tällä kertaa se valmistuu vihanneksista eli kukkakaalista ja lantusta. Lisää proteiinia ruokaan tuo lohisuikaleet.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • naisen annos
  • 1/2 kukkakaali

  • 300 g lanttua

  • 1 kpl sipuli

  • 1/2 purjo

  • 160 g (2 prk à 125/80 g) anjovisfileitä

  • 240 g lohisuikaleita

  • 300 g kermaa (10%)

  • 2 rkl anjovislientä

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/4 tl mustapippuria rouhittuna

  • tuoretta tilliä

  • miehen annos
  • 2/3 kukkakaali

  • 400 g lanttua

  • 2 sipulia

  • 1 purjo

  • 160 g (2 prk à 125/80 g) anjovisfileitä

  • 440 g lohisuikaleita

  • 500 g kermaa (10%)

  • 2 rkl anjovislientä

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/4 tl mustapippuria rouhittuna

  • tuoretta tilliä

ohjeet

  • Kuumenna uuni 200º asteeseen.
  • Kuori sipuli ja lanttu ja suikaloi ne ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele ja suikaloi purjo ja kukkakaali.
  • Laita 1/3 suikaleista uunivuokaan. Lisää anjovikset ja niiden päälle puolet vihannessuikaleista. Lisää päälle lohisuikaleet ja lopuksi loput vihannessuikaleet.
  • Sekoita kerma, anjovisliemi ja mausteet. Kaada kermaseos juuresten päälle.
  • Paista uunin alatasossa noin tunnin.
  • Lisää päälle halutessasi tilliä.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa kiusauksesta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!