Jauheliha-kesäkurpitsalaatikko
Annoksia
3
AnnostaValmistusaika
40
minutesHelppotekoinen ja täyttävä vaihtoehto perinteiselle makaronilaatikolle.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
300 g kesäkurpitsaa
300 g kevyt naudan jauhelihaa tai 120 g soijarouhetta
10 g oliiviöljyä
1 punasipuli
½ paprika
1 valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
2 tl oreganoa
200 g paseerattua tomaattikastiketta
100 g mozzarellajuustoraastetta
mustapippuria
- miehen annos
450 g kesäkurpitsaa
450 g kevyt naudan jauhelihaa tai 180 g soijarouhetta
15 g oliiviöljyä
2 punasipulia
½ paprika
2 valkosipulinkynttä
1 ½ tl suolaa
3 tl oreganoa
200 g paseerattua tomaattikastiketta
150 g mozzarellajuustoraastetta
mustapippuria
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Paloittele paprika pieniksi lohkoiksi.
- Silppua punasipuli(t) ja kuullota hetki oliiviöljyssä pannulla. Lisää joukkoon jauheliha ja paista se kypsäksi. Lisää paprika, mausteet, puristettu valksoipulinkynsi/-kynnet ja paseerattu tomaatti. Kaada seos uunivuokaan, lisää kesäkurpitsa- ja juustoraaste sekaan. Sekoita huolella.
- Paista uunissa noin 15-20 minuuttia ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa laatikosta.