Jauheliha-kesäkurpitsalaatikko

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

40

minutes

Helppotekoinen ja täyttävä vaihtoehto perinteiselle makaronilaatikolle.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 300 g kesäkurpitsaa

  • 300 g kevyt naudan jauhelihaa tai 120 g soijarouhetta

  • 10 g oliiviöljyä

  • 1 punasipuli

  • ½ paprika

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1 tl suolaa

  • 2 tl oreganoa

  • 200 g paseerattua tomaattikastiketta

  • 100 g mozzarellajuustoraastetta

  • mustapippuria

  • miehen annos
  • 450 g kesäkurpitsaa

  • 450 g kevyt naudan jauhelihaa tai 180 g soijarouhetta

  • 15 g oliiviöljyä

  • 2 punasipulia

  • ½ paprika

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 ½ tl suolaa

  • 3 tl oreganoa

  • 200 g paseerattua tomaattikastiketta

  • 150 g mozzarellajuustoraastetta

  • mustapippuria

Ohjeet

  • Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Paloittele paprika pieniksi lohkoiksi.
  • Silppua punasipuli(t) ja kuullota hetki oliiviöljyssä pannulla. Lisää joukkoon jauheliha ja paista se kypsäksi. Lisää paprika, mausteet, puristettu valksoipulinkynsi/-kynnet ja paseerattu tomaatti. Kaada seos uunivuokaan, lisää kesäkurpitsa- ja juustoraaste sekaan. Sekoita huolella.
  • Paista uunissa noin 15-20 minuuttia ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
  • Syö tällä aterialla 1/3 osa laatikosta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!