Jennifer Aniston -salaatti
3
annosta20
minutesNäyttelijä Jennifer Aniston on kertonut syöneensä vuosia joka päivä Frendien kuvauksissa salaattia, jossa yhdistyvät kikherneet, yrtit, pistaasipähkinät, kasvikset, feta sekä bulgur. Meidänhän piti koittaa miten salaatti taipuu meidän ohjelmaan ja hyvinhän se taipui. Tätä kannattaa kokeillä, nimittäin tämä on todella hyvää! Bulgurin sijasta voit käyttää couscousia tai jos haluat tehdä salaatista gluteenittoman on myös kvinoa hyvä vaihtoehto.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
75 g bulguria tai couscousia tai kvinoaa
1 prk (380 / 230 g) kikherneitä (säilyke)
1/2 kurkku
1/2 punasipuli
20 g pistaasipähkinöitä
2 kourallista yrttejä (minttu, lehtipersilja ja/tai korianteri)
200 g kevyt salaattijuustoa (3-7%)
- kastike naisen annos
1 sitruunan mehu
10 g oliiviöljyä
noin 2/3 tl suolaa
- miehen annos
120 g bulguria tai couscousia tai kvinoaa
1 prk (380 / 230 g) kikherneitä (säilyke)
2/3 kurkku
1 punasipuli
30 g pistaasipähkinöitä
3 kourallista yrttejä (minttu, lehtipersilja ja/tai korianteri)
350 g kevyt salaattijuustoa (3-7%)
- kastike miehen annos
1 ison sitruunan mehu
15 g oliiviöljyä
noin 2/3 tl suolaa
ohjeet
- Keitä bulgur/couscous/kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja valmistamisen jälkeen jäähdytä joko siivilässä kylmän veden alla tai huoneenlämmössä.
- Tee kastike valmiiksi vispaamalla kaikki ainekset sekaisin.
- Huuhtele ja valuta kikherneet.
- Sekoita kikherneiden joukkoon hieman kastiketta, jotta ne saavat ekstramakua.
- Leikkaa kurkku paloiksi. Voi halutessasi kovertaa kurkun vetisen keskiosan pois.
- Hienonna kuorittu punasipuli.
- Rouhi kuoritut pistaasipähkinät hieman pienemmiksi.
- Hienonna myös yrtit.
- Sekoita kulhossa kaikki ainekset.
- Tarkista maku ja säädä tarvittaessa.