Joululeipä

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

2

hours 

Tämä joululeipä sisältää runsaasti proteiinia, hyviä rasvoja ja ihanaa jouluista makua. Tästä leivästä tulee 4 proteiiniannosta, mutta jos haluat syödä sitä kinkun kanssa jaa se vaikka viiteen osaan ja ota osa proteiinista kinkusta. Leipä säilyy jääkaapissa n. 5 vrk. Leivän voi myös pakastaa.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 400 g rahka-jogurttia

  • 4 kananmunaa

  • 2 dl pofiberiä

  • 80 g sekalaisia siemeniä jauhettuna (jos haluat paahteista ja tummaa makua leipään, paahda siemeniä hetki uunissa tai pannulla ennen jauhamista)

  • 1 rkl psylliumia

  • 1 rkl leivinjauhetta

  • 2 tl suolaa

  • 2 rkl fenkolin ja aniksen siemeniä jauhettuna morttelissa (yhteensä)

  • 1/2 tl pomeranssinkuorta

  • 1/2 tl muskottipähkinää

  • Voiteluun: kananmunaa + ripaus jauhettua anista ja fenkolin siemeniä

  • lisäksi naisen annos
  • 150 g juustoa (10%)

  • suolakurkkua (makeuttamaton)

  • miehen annos
  • 600 g rahka-jogurttia

  • 6 kananmunaa

  • 3 dl pofiberiä

  • 120 g sekalaisia siemeniä jauhettuna (jos haluat paahteista ja tummaa makua leipään, paahda siemeniä hetki uunissa tai pannulla ennen jauhamista)

  • 1 1/2 rkl psylliumia

  • 1 1/2 rkl leivinjauhetta

  • 1 1/2 tl suolaa

  • 3 rkl fenkolin ja aniksen siemeniä jauhettuna morttelissa (yhteensä)

  • 2/3 tl pomeranssinkuorta

  • 2/3 tl muskottipähkinää

  • Voiteluun: kananmunaa + ripaus jauhettua anista ja fenkolin siemeniä

  • lisäksi miehen annos
  • 250 g juustoa (10 %)

  • suolakurkkua (sokeroimaton)

Ohjeet

  • Vatkaa rahkajogurtti ja munat.
  • Jauha siemenet blenderissä tai sauvasekoittimella.
  • Jauha aniksen ja fenkolin siemenet morttelissa.
  • Sekoita kuivat aineet yhteen ja sitten sekoita ne rahka-jogurtti-munaseokseen.
  • Anna taikinan turvota n. 15 minuuttia.
  • Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen.
  • Vuoraa leipävuoka (n. 8 x 20 cm) leivinpaperilla tai voitele ja jauhoja pofiberillä.
  • Painele taikina vuokaan, silota pinta kostutetulla kädellä ja voitele kananmunalla sekä ripottele päälle vähän jauhettuja aniksen ja fenkolin siemeniä.
  • Paista uunissa tasalämmöllä n. 170 asteessa 1 h. Laita uuni pois päältä, jätä luukku raolleen ja anna tekeytyä jälkilämössä puolisen tuntia.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa leivästä ja juustosta suolakurkun kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!