Joulutortut

Annoksia

6

Annosta
Valmistusaika

3

hours 

Joulutortutkin on mahdollista tehdä vähemmillä hiilihydraateilla ja silti ne maistuvat hyviltä. Muodon torttuihin voi päättää itse. Tästä taikinasta tulee 6 normaalikokoista joulutorttua. Voita näissä on sen verran reippaasti kuitenkin, että sopivat satunnaiseen herkutteluun.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • voitaikina
  • 100 g huoneenlämpöistä voita

  • 1 1/2 dl mantelijauhoja

  • 1 ½ dl pofiberiä ( ja ½ dl kaulintaan)

  • 1 rkl psylliumia

  • 1 tl ksantaania

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 100 g maitorahkaa

  • (halutessasi taikinaan makeutta voit lisätä vähän erytritolia)

  • uuniluumuhillo
  • 300 g luumuja

  • 1 tl kanelia

  • 1 tl ksantaania

  • erytritolia maun mukaan

Ohjeet

  • Rahkavoitaikinan valmistus: Nypi voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet tasaiseksi seokseksi. Lisää maitorahka ja sekoita tasaiseksi.
  • Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri kelmuun. Anna levätä ja kovettua jääkaapissa muutama tunti.
  • Uuniluumuhillon valmistus: Leikkaa luumut puoliksi tai neljään osaan, poista kivet.
  • Laita uunivuokaan, sirota päälle kaneli, ksantaani ja halutessasi makeutus.
  • Paista 175 asteessa n. 1h. Soseuta sauva- tai tehosekoittimella.
  • Kauli jääkaapissa levännyt rahkavoitaikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi, taita kolminkerroin ja kauli samoin vielä kaksi kertaa.
  • Leikkaa levystä 6 neliötä. Leikkaa kulmiin viillot ja taittele tähtitortuiksi tai muiksi haluamiksi muodoiksi.
  • Voitele tortut kananmunalla. Lusikoi n. 1 rkl luumuhilloa tortun keskelle.
  • Paista uunin keskitasossa 200 asteessa n. 10 min.
  • Viimeistele tortut ennen tarjoilua tomutetulla erytritolilla.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!