Joulutortut
Annoksia
6
AnnostaValmistusaika
3
hoursJoulutortutkin on mahdollista tehdä vähemmillä hiilihydraateilla ja silti ne maistuvat hyviltä. Muodon torttuihin voi päättää itse. Tästä taikinasta tulee 6 normaalikokoista joulutorttua. Voita näissä on sen verran reippaasti kuitenkin, että sopivat satunnaiseen herkutteluun.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- voitaikina
100 g huoneenlämpöistä voita
1 1/2 dl mantelijauhoja
1 ½ dl pofiberiä ( ja ½ dl kaulintaan)
1 rkl psylliumia
1 tl ksantaania
1 tl leivinjauhetta
100 g maitorahkaa
(halutessasi taikinaan makeutta voit lisätä vähän erytritolia)
- uuniluumuhillo
300 g luumuja
1 tl kanelia
1 tl ksantaania
erytritolia maun mukaan
Ohjeet
- Rahkavoitaikinan valmistus: Nypi voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet tasaiseksi seokseksi. Lisää maitorahka ja sekoita tasaiseksi.
- Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri kelmuun. Anna levätä ja kovettua jääkaapissa muutama tunti.
- Uuniluumuhillon valmistus: Leikkaa luumut puoliksi tai neljään osaan, poista kivet.
- Laita uunivuokaan, sirota päälle kaneli, ksantaani ja halutessasi makeutus.
- Paista 175 asteessa n. 1h. Soseuta sauva- tai tehosekoittimella.
- Kauli jääkaapissa levännyt rahkavoitaikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi, taita kolminkerroin ja kauli samoin vielä kaksi kertaa.
- Leikkaa levystä 6 neliötä. Leikkaa kulmiin viillot ja taittele tähtitortuiksi tai muiksi haluamiksi muodoiksi.
- Voitele tortut kananmunalla. Lusikoi n. 1 rkl luumuhilloa tortun keskelle.
- Paista uunin keskitasossa 200 asteessa n. 10 min.
- Viimeistele tortut ennen tarjoilua tomutetulla erytritolilla.