Juusto-parsakaalilaatikko
4
Annosta45
minutesTämä ihanan juustoinen laatikko pitää sisällään reilusti parsakaalia. Laatikko on vähän kuin amerikkalainen mac'n cheese, mutta ilman makaronia. Aterian proteiinit tulee kevytjuustosta.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
240 g juusto max. 10 % rasvaa (esim. Polar)
2 dl mantelimaitoa
2 dl kasvisrasvasekoite 4% (esim. Flora kevyt & paksu)
1 1/2 rkl Dijon-sinappia
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
450 g parsakaalia (löytyy myös pakaste)
200 g kukkakaalia (löytyy myös pakasteena)
80 g juustoraastetta
30 g mantelirouhetta tai -lastuja
- miehen annos
360 g juusto max. 10 % rasvaa (esim. Polar)
3 dl mantelimaitoa
3 dl kasvisrasvasekoite 4% (esim. Flora kevyt & paksu)
2 rkl Dijon-sinappia
1 1/2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
450 g parsakaalia (löytyy myös pakaste)
400 g kukkakaalia (löytyy myös pakasteena)
120 g juustoraastetta
50 g mantelirouhetta tai -lastuja
Ohjeet
- Raasta kevyt juusto. Kuumenna kattilassa matalalla lämmöllä mantelimaito ja kasvisrasvasekoite.
- Lisää kattilaan raastettu juusto. Hämmentele ja anna juuston sulaa. Kevyt juusto ei sula välttämättä ihan tasaiseksi. Älä huolestu siitä.
- Lisää joukkoon sinappi ja muut mausteet.
- Pienennä parsa- ja kukkakaalit suupaloiksi.
- Laita kaalit uunivuokaan ja kaada juustokastike päälle.
- Ripottele päälle vielä juustoraastetta ja mantelia.
- Paista laatikkoa 200 asteessa noin 30 minuuttia, niin että kaalit ovat pehmenneet ja pinta on saanut kauniin ruskean värin.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa laatikosta.