Juustoinen gratiini
4
Annosta45
minutesTähän gratiiniin voit käyttää hyvin jääkaappiin jääneitä vihannesten loppuja sekä juuston kantoja. Myös yrttejä voit lisätä makusi mukaan, eli oikein hyvä hävikkiruoka!
OIKOTIE: Voit käyttää myös pakastevihanneksia eli voit korvata vihannekset valmiilla sekoituksella niin vältyt pilkkomiselta. Naisen annos vihanneksia 500 g ja miehen annos 700 g.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
150 kukkakaali
150 parsakaali
1 sipuli
1 kesäkurpitsa
4 kananmunaa
120 g kevyt juustoa (rasvaa 10%)
3 dl kasvisrasvasekoitetta 4% (esim. Flora kevyt & paksu)
1 tl suolaa
2 tl timjamia
2 tl meiramia
1 tl mustapippuria
80 g juustoraastetta
Halutessasi voit lisätä päälle tuoretta persiljaa.
- miehen annos
250 kukkakaalia
250 parsakaalia
1 sipuli
1 kesäkurpitsa
6 kananmunaa
180 g kevyt juustoa (rasvaa 10%)
5 dl kasvisrasvasekoitetta 4% (esim. Flora kevyt & paksu)
1 1/2 tl suolaa
3 tl timjamia
3 tl meiramia
1 1/2 tl mustapippuria
120 g juustoraastetta
Halutessasi voit lisätä päälle tuoretta persiljaa.
Ohjeet
- Kuori sipuli. Pilko kasvikset.
- Raasta kevytjuusto.
- Riko munat kulhoon, sekoita kevyt juustoraaste, kasvisrasvasekoite sekä mausteet joukkoon.
- Laita puolet kasviksista uunivuokaan ja kaada puolet munaseoksesta päälle.
- Lisää loput kasvikset vuokaan ja kaada loppu munaseos päälle.
- Lisää lopuksi juustoraaste.
- Paista 200 asteessa noin 30 - 40 minuuttia, niin että kasvikset ovat pehmenneet ja gratiini on saanut kauniin ruskean pinnan.
- Anna vetäytyä hetki ennen syömistä ja ripottele halutessasi päälle tuoretta persiljaa.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa gratiinista.